Evenimentul Zilei > Actualitate > MTS intervine în scandalul lui Șumudică din Turcia. „Comportament inacceptabil”
MTS intervine în scandalul lui Șumudică din Turcia. „Comportament inacceptabil”

MTS intervine în scandalul lui Șumudică din Turcia. „Comportament inacceptabil”

Comportamentul comentatorului din Turcia care i-a adresat o insultă rasistă lui Sumudică este inacceptabil, transmite Ministerul Tineretului și Sportului (MTS).

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a transmis un mesaj cu privire la incidentul din Turcia în care a fost implicat Șumudică. Zilele trecute, un comentator de la un post tv din Turcia i-a adresat o insultă rasistălui Șumudică.

„În legătură cu discuţiile generate în spaţiul public de incidentul cu implicaţii negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Şumudică, Ministerul Tineretului şi Sportului afirmă cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalităţii şi sportivităţii, unde toţi factorii implicaţi să aibă în permanenţă un dialog constructiv, bazat pe valori comune şi pe înţelegere reciprocă.

Niciunul dintre cei care fac parte din această lume nu trebuie să renunţe la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel”, se arată în mesajul postat de MTS.

MTS, despre scandalul lui Șumudică și Turica: Comportamentul este inacceptabil

„Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu şi comentariile la adresa domnului Marius Şumudică sunt inacceptabile.

Este cu atât mai greu de înţeles situaţia, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului.

Fotbalişti români, precum Mircea Lucescu şi Gheorghe Hagi sunt văzuţi ca idoli atât de către suporteri, cât şi de către mulţi jucători turci”, scrie înr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a MTS.

Șumudică, umilit în Turcia

Marius Șumudică, celebrul antrenor român, a fost ținta unei insulte rasiste în Turcia. Atacul a fost lansat în timpul unei emisiuni TV.

Totul a pornit de la faptul că Șumudică susține că se simte jignit de conducerea lui Gaziantep.

Erman Toroglu, fost fotbalist și arbitru turc, a comentat într-un mod total deplasat disputa dintre conducerea lui Gaziantep și tehnicianul român. El este de părere că pretențiile lui Șumudică sunt exagerate și că se crede mai bun decât Fatih Terim.

Mass media din Turcia atrage atenția că reacția turcului a fost una extrem de jignitoare la adresa tehnicianului român.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă ca un țigan, e un țigan”, au fost cuvintele folosite de Erman Toroglu în direct, la o emisiune televizată.

„Nu mai vorbiți așa!”, a spus moderatorul emisiunii, încercând să îl calmeze pe fostul fotbalist.

„Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.