CFR Cluj a ratat șansa de-a ajunge în „șaisprezecimile” din Liga Europa, după eșecul suferit în Elveția, pe terenul celor de la Young Boys Berna, scor 1-2. Campioana României avea nevoie de un succes, părea să-l obțină, după ce a deschis scorul în minutul 84 prin Gabriel Debeljuh (84), dar gazdele au întors rezultatul după ce Jean-Pierre Nsame a egalat dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul francez Benoit Bastien, iar Gianluca Gaudino a marcat golul victoriei în minutul 90+5.

Ardelenii au protestat vehement la faza penalty-ului, în urma căruia portarul Cristian Bălgrădean a fost eliminat. Francezii au discutat pe această temă și spun că românii s-au simțit frustrați și discriminați de „central”.

Penalty și roșu – decizii care i-au scos din minți pe „feroviari”

„CFR Cluj a crezut că a rezolvat meciul, deschizând scorul în minutul 84, prin croatul Gabriel Debeljuh. Elvețienii au jucat apoi totul pe cartea atacului, iar în ultimul minut regulamentar, la o centrare în careul românilor, Cristian Bălgrădean a ieșit cu autoritate. Pumnii lui au părut să atingă capul lui Cedric Zesiger, care s-a prăbușit în suprafața de pedeapsă.

„Benoit Bastien a fluierat penalty, ceea ce evident i-a enervat pe jucătorii români. Situația s-a intensificat când arbitrul i-a dat roșu lui Bălgrădean, nu pentru intervenție, ci pentru reacție”, au scris jurnaliștii de la RMC Sport.

„Cum poți da roșu pentru asta? A lovit mingea, prieteni!”

Sursa citată redă discuția pe care jucătorii campioanei României ar fi avut-o cu arbitrul. „Ce reacție a avut? (n.r. – Cristi Bălgrădean) A venit doar să te întrebe dacă-i dai galben, dar tu i-ai dat roșu pentru reacție. Cum poți da roșu pentru asta? A lovit mingea, prietene! Când a atins adversarul?”, a spus un fotbalist al CFR-ului.

Un alt jucător al grupării din Gruia l-a întrebat pe „centralul” din Hexagon. „Ai făcut asta pentru că crezi că românii sunt țigani, nu?”, mai precizează francezii.