Evenimentul ZileiEVZ SpecialSuntem implicați în alt scandal internațional. „Tu crezi că românii sunt țigani, nu?”

Suntem implicați în alt scandal internațional. „Tu crezi că românii sunt țigani, nu?”

Suntem implicați în alt scandal internațional. „Tu crezi că românii sunt țigani, nu?”
Ziariștii francezi au redat dialogul pe care l-au avut jucătorii de la CFR Cluj cu arbitrul care i-a privat de o calificare în „primăvara europeană.

CFR Cluj a ratat șansa de-a ajunge în „șaisprezecimile” din Liga Europa, după eșecul suferit în Elveția, pe terenul celor de la Young Boys Berna, scor 1-2. Campioana României avea nevoie de un succes, părea să-l obțină, după ce a deschis scorul în minutul 84 prin Gabriel Debeljuh (84), dar gazdele au întors rezultatul după ce Jean-Pierre Nsame a egalat dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul francez Benoit Bastien, iar Gianluca Gaudino a marcat golul victoriei în minutul 90+5.

Ardelenii au protestat vehement la faza penalty-ului, în urma căruia portarul Cristian Bălgrădean a fost eliminat. Francezii au discutat pe această temă și spun că românii s-au simțit frustrați și discriminați de „central”.

Penalty și roșu – decizii care i-au scos din minți pe „feroviari”

„CFR Cluj a crezut că a rezolvat meciul, deschizând scorul în minutul 84, prin croatul Gabriel Debeljuh. Elvețienii au jucat apoi totul pe cartea atacului, iar în ultimul minut regulamentar, la o centrare în careul românilor, Cristian Bălgrădean a ieșit cu autoritate. Pumnii lui au părut să atingă capul lui Cedric Zesiger, care s-a prăbușit în suprafața de pedeapsă.

„Benoit Bastien a fluierat penalty, ceea ce evident i-a enervat pe jucătorii români. Situația s-a intensificat când arbitrul i-a dat roșu lui Bălgrădean, nu pentru intervenție, ci pentru reacție”, au scris jurnaliștii de la RMC Sport.

„Cum poți da roșu pentru asta? A lovit mingea, prieteni!”

Sursa citată redă discuția pe care jucătorii campioanei României ar fi avut-o cu arbitrul. „Ce reacție a avut? (n.r. – Cristi Bălgrădean) A venit doar să te întrebe dacă-i dai galben, dar tu i-ai dat roșu pentru reacție. Cum poți da roșu pentru asta? A lovit mingea, prietene! Când a atins adversarul?”, a spus un fotbalist al CFR-ului.

Un alt jucător al grupării din Gruia l-a întrebat pe „centralul” din Hexagon. „Ai făcut asta pentru că crezi că românii sunt țigani, nu?”, mai precizează francezii.


Accesează: