Seară dezamăgitoare pentru Ianis Hagi. Românul a fost lăsat pe banca de rezerve în partida pe care echipa sa, Glasgow Rangers, a pierdut-o, joi, în fața germanilor de la Bayer Leverkusen, scor 0-1, în returul optimilor de finală ale Ligii Europa. Unicul gol al confruntării a fost reușit de Moussa Diaby, în minutul 51.

În turul disputat înainte de izbucnirea pandemiei, cei de la Leverkusen câștigaseră în scoția cu scorul de 3-1, așa că, la un general de 4-1, Bayer merge în sferturile de finală ale competiției, acolo unde va evlua împotriva italienilor de la Inter Milano. Ianis Hagi a fost uitat pe banca de rezerve de antrenorul Steven Gerrard. Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 60, atunci când totul era pierdut, și nu a putut schimba jocul anost al echipei sale.

Publicația The Scottish Sun i-a acordat nota 3, în timp ce media coechiperilor săi a fost de 5. „Ianis Hagi – 3. A evoluat în ultima jumătate de oră, s-a descurcat bine. A primit un cartonaș galben”, au scris jurnaliștii scoțieni.

Rangers a fost depășită la toate capitolele de echipa din Bundesliga. Formația germană a dominat categoric și jocul retur, având peste 60% din posesie. Echipa lui Ianis Hagia nu a reușit să amenințe serios poarta apărată de Lukas Hradecky, terminând meciul fără șut pe spațiul porții!

„Sunt încântat. Vorbim de unul dintre cele mai bune talente ale Europei la nivelul U21. Îl urmărim de multă vreme și ne-a fost limpede că are calitatea de a face diferența, un fotbalist cu un potențial uriaș.

Are numai un antrenament aici. Va fi în echipă, dar trebuie să avem răbdare. Oricum, sunt sigur că va face numele de pe spatele tricoului său foarte mândru. Totuși, să nu ne imaginăm că se deschide ușa și apare tatăl lui, cel la care săream de pe canapea la Mondiale”. Îl va folosi foarte probabil ca inter dreapta, în sistemul 4-3-3 al lui Gerrard. Dar Hagi e versatil, putând juca și pe ambele aripi, și ca vârf fals”, spunea Steven Gerrard, despre Ianis, la începutul anului.