Mariana Gheorghe, OMV Petrom: În zilele următoare carburanţii se vor scumpi

Mariana Gheorghe, OMV Petrom: În zilele următoare carburanţii se vor scumpi

Preţul carburanţilor comercializaţi de compania OMV Petrom va înregistra în zilele următoare noi ajustări, pe fondul conflictelor din Libia, a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

"Vor exista efecte ale conflictelor din Libia. Politica de preţuri a Petrom este în linie cu cea a companiilor europene de pe piaţa de carburanţi. Cele două elemente principale - cotaţiile internaţionale şi fiscalitatea - vor determina evoluţia preţurilor la carburanţi, în contextul competitivităţii din fiecare piaţă. Noi facem ajustări în funcţie de aceste elemente, într-o manieră moderată. Capturăm trendul şi nu vârfurile. Începând din zilele următoare vor fi ajustări, dar nu e vorba de un vârf în următoarele zile", a afirmat Mariana Gheorghe.

Cotaţia ţiţeiului Brent a ajuns miercuri dimineaţa, la bura din Londra, la un nivel de 106,8 dolari/baril, în creştere cu peste un dolar faţă de cotaţia de ieri.

Ultima majorare a preţurilor carburanţilor comercializaţi de Petrom a avut loc în urmă cu o săptămână, atunci când motorină a fost scumpită cu 7 bani/litru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul OMV Petrom a anunțat, astăzi, că anul trecut a înregistrat un profit net de 2,19 miliarde lei, cu 163% mai mare decât cel obţinut în 2009, de 833 milioane de lei. Producătorul de ţiţei şi gaze deţinut de grupul austriac OMV a înregistrat în 2010 vânzări de 18,61 miliarde de lei, în creştere cu 16% faţă de cele obţinute în anul precedent, potrivit datelor transmise, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).