Președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe, candidatul partidului pentru șefia CJC, a anunțat, într-o conferință de presă, că președintele CJC în funcție,  „Horia Marius Țuțuianu, este în continuare trup și suflet în PSD”, fiind în fruntea listei de candidați pentru Consiliul Județean Constanța. La doilea pe listă va fi fostul șef al Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, iar al treilea loc este ocupat de fostul primar al orașului Mangalia, Zanfir Iorguș.

„Dacă vom câștiga Consiliul Județean, Horia Țuțuianu va fi vicepreședintele CJC. Este extrem de important să transmitem că, indiferent de momentele prin care trecem cu toții, unitatea PSD este mai puternică”, a declarat Felix Stroe. El a ținut să sublinieze că cea care a luat decizia de a-l propune pe el ca și candidat la șefia CJC, în locul lui Țuțuianu, a fost BPJ al PSD Constanța, în baza unor evaluări serioase și pentru „maximizarea șanselor partidului”. Stroe a exclus o implicare a conducerii centrale a PSD pentru înlăturarea lui Țuțuianu, acesta fiind privit ca un apropiat al lui Eugen Teodorovici.

Horia Țuțuianu rămâne astfel, cel puțin deocamdată, vicepreședinte al organizației județene a PSD Constanța, mulțumindu-se cu candidatura pentru un post de consilier județean. Felix Stroe nu i-a garantat și obținerea unui loc eligibil pe listele parlamentare ale PSD Constanța pentru alegerile din decembrie. Iar funcția de vicepreședinte al CJC poate fi căpătată doar în urma negocierilor cu celelalte partide. El a negat că PPUSL strângea deja semnături pentru candidatura lui la CJC.

Țuțuianu a ținut să precizeze, în conferința de presă, că în ultimele trei zile a fost contactat de mai toate partidele politice pentru a i se oferi  un loc pe liste însă „eu sunt un om pragmatic, muncitor, cinstit, corect, dar, cel mai important, sunt un om de echipă”, explicând că în 20 de ani de când este membru de partid nu a părăsit formațiunea politică. El a precizat că în condițiile în care „dreapta este atât de disipată, noi trebuie să dăm dovadă de unitate”.

Miza bătăliei din PSD pentru șefia Consiliului Județean Constanța este de fapt Regia Județeană de Apă Constanța, la care CJC este acționat majoritar cu 99%, regia fiind condusă, din 2003, de Felix Stroe. Din acționaruat fac parte și trei sferturi din primăriile județului. În urmă cu 2-3 ani, au fost mari tensiuni între Horia Țuțuianu și Felix Stroe, când s-a vehiculat că președintele CJC, cu sprijinul PNL, ar fi vrut să îl înlăture pe Stroe din fruntea RAJA. Felix Stroe s-a considerat trădat, atunci, dar între timp s-au împăcat.

Acum, candidatul PNL la șefia CJ Constanța, Mihai Lupu, a avertizat că primul lucru pe care îl va face, dacă va deveni președinte, este înlăturarea lui Felix Stroe de la RAJA. La fel s-a exprimat și candidatul USR, Remus Negoi. Poate fi unul dintre motivele care l-au împins pe Felix Stroe să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, „cu sprijinul a 95% din membri Biroului Permanent Județean al PSD”.

Felix Stroe a declarat, luni, că a intrat în concediu de odihnă și, dacă va câștiga șefia CJC, în 15 zile va demisiona din funcția de manager al RAJA. Dar tot el, din noua calitate, va putea desemna noua conducere a Regiei de Apă. Primarul Constanței, Decebal Făgădău, și-a arătat convingerea că, de altfel, Felix Stroe poate ocupa funcții și mai importante. „Uitați-vă ce ministru al Transporturilor a fost. Noi facem politică să câștigăm. Felix Stroe este omul cu cea mai mare putere politică din Dobrogea”, l-a lăudat Făgădău pe președintele PSD Constanța.