Marea declasificare a dosarelor OZN

Marea declasificare a dosarelor OZN

Ministerul britanic al Apărării a declasificat ieri, din Arhivele Naţionale, 19 dosare despre OZN-uri.

Unele cazuri rămân înconjurate de mister, în timp ce altele frizează absurdul, comentează France Presse. Documentele, adunate din 1986 până în 1992, includ relatări ale populaţiei şi imagini radar. Printre cazurile studiate de specialiştii Ministerului britanic se numără şi cel al unui avion al companiei Alitalia care s-a aflat foarte aproape de o coliziune cu un OZN, în timp ce se pregătea să aterizeze pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Pilotul aparatului, căpitanul Achille Zaghetti, a declarat ulterior că obiectul semăna cu o rachetă, de culoare maro deschis, având o lungime de circa trei metri. Misteriosul incident, petrecut în primăvara anului 1991, a fost consemnat în dosarele OZN, după ce investigatorii nu au putut găsi nicio altă explicaţie.

Nu toate cazurile au fost tratate însă cu aceeaşi seriozitate. În martie 1990, autorită- ţile au primit o scrisoare din partea unei femei care afirma că a sosit pe Pământ într-o navă spaţială care s-a prăbuşit în Marea Britanie la scurt timp după sfârşitul celui deal Doilea Război Mondial. „În nava spaţială se aflau doi bărbaţi de pe Spectra, o planetă care orbitează în jurul stelei Zeta Tucanae, şi o femeie de pe una dintre cele două planete locuite din sistemul Sirius, denumită «Amazonia, planeta femeilor războinice». Acea femeie sunt eu“, scria autoarea epistolei.

Ne puteți urmări și pe Google News