Evenimentul Zilei > Actualitate > Marcel Vela surprins la o terasă care încălca regulile. Cum se apără fostul ministru
Marcel Vela surprins la o terasă care încălca regulile. Cum se apără fostul ministru

Marcel Vela surprins la o terasă care încălca regulile. Cum se apără fostul ministru

Fostul ministrul de interne, Marcel Vela, a fost surprins la o terasă la care nu se respectau regulile impuse de autorități pentru funcționare în acest context epidemiologic.

Marcel Vela surprins la o terasă care încălca regulile.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost surprins la un restaurant care nu respecta setul de restricții sanitare. Împreună cu alte patru persoane, Vela a fost filmat la o terasă acoperită, în timp ce lua masa.

Imaginile au fost prezentate de Digi24. Din acestea se poate observa că o mare parte dintre mese erau ocupate, iar clienții nu respectau restricțiile.

Potrivit Digi 24, Marcel Vela, în calitate de fost ministru de Interne, a participat la o ședință de bilanț la Ministerul de Interne. Cu acest prilej s-a discutat și despre restricțiile care trebuie impuse pentru stoparea extinderii pandemiei de COVID. Acestea merg de la închiderea parcurilor și a unor magazine, până la prelungirea vacanței de primăvară pentru elevi.

Cum se apără fostul ministru

Deși în imaginile prezentate se poate observa că terasa nu era deschisă, în aer liber, Marcel Vela a declarat că a respectat regulile impuse de autorități, Într-o intervenție la postul de televiziune, el a declarat că spațiul era deschis, fără acoperiș, chiar dacă era separat de pereți din sticlă.

Marcel Vela a precizat că terasa la care a fost surprins avea acoperiș rabatabil.

„Am intrat pentru că era un spațiu deschis. La masa eram cinci persoane și am lăsat câte un scaun între noi. De altfel, erau marcate pentru a nu fi ocupate. De asemenea la masa de lângă noi nu era nimeni, fiid marcată pentru a nu se așeza nimeni”, a declarat Marcel Vela.

Fostul ministru a insistat că respectă regulile și că nu le-a încălcat în nici un fel și că terasa avea acoperișul retractat.

„Este acoperiş deschis şi structura are nişte grinzi dintr-o parte în alta ca să susţină pereţii laterali. Dacă nu are acoperiş este deschisă. Era acoperişul rabatat, deci nu avea acoperiş, e foarte logic ce vă explic şi puteţi verifica”, a mai spus fostul ministru.

Conform reglementărilor în vigoare, pentru a putea funcționa în timpul pandemiei, terasele trebuie să fie spații deschise, dispuse în exterior, cu un tavan și un singur perete.

Sancțiuni mai dure pentru cei ce încalcă legea

După apariția imaginilor cu Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că urmează să fie propus un act normativ care să impună sancțiuni mai dure pentru restaurantele care încalcă legea. Potrivit spuselor sale, acestea vor fi nu doar amendate ci și închise pentru două săptămâni.

„Localurile din București reprezintă o problemă majoră, Urmează să se înainteze o lege prin care localurile vor fi închise pentru două săptămâni dacă nu respectă legea. Amenzile nu au efect. Sunt localuri în care o factură sau o chitanță depășește 10.000 de lei la o masa. Or, într-un astfel de caz nu te deranjează să plătești o amendă de 5.000 de lei”, a declarat Raed Arafat.

El a subliniat că trebuie protejați cei care respectă regulile și restricțiile impuse de autorități, iar nu cei care le încalcă.

„Dacă cineva este dispus să încalce legea, atunci va suferi o măsură mai dură. Intenția este să se închidă locația pentru două săptămâni”, a subliniat Raed Arafat.

Sursa foto: Digi 24