Evenimentul Zilei > Politica > Restricții de weekend în Capitală. Primarii de sector și premierul au căzut de acord
Restricții de weekend în Capitală. Primarii de sector și premierul au căzut de acord

Restricții de weekend în Capitală. Primarii de sector și premierul au căzut de acord

Discuțiile de luni, de la Palatul Victoria, între premier, prefecți și primarii de sector au vizat soluții de evitare a unui lockdown în Capitală. O măsură restrictivă pare certă.

Restricții de weekend în Capitală? Bucureștiul este la un pas să intre în carantină, potrivit Antena 3. Dacă se va menţine ritmul actual de infectări Covid-19, nu este exclus ca în Bucureşti să se impună un lockdown.

Restricții de weekend în Capitală? Edilii și președintele nu sunt de acord cu o carantină

La Palatul Victoria a avut loc o şedinţă, luni, în care se discută mai multe scenarii de lucru. Prefecţii din toată ţara au discutat cu premierul Florin Cîţu şi au prezentat situaţia din judeţe. La şedinţă au participat De asemenea, şi primarii sectoarelor din Bucureşti.

Una dintre variantele discutate fost carantinarea Capitalei pe timp de weekend. Totuși, edilii nu sunt de acord cu această variantă. Potrivit surselor Antena 3, nici preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi de acord. În consecință au fost propuse alte restricţii, cum ar fi limitarea numărului persoanelor care intră în mall-uri.

Ciprian Ciucu: ”S-a discutat că în mall-uri oamenii se îmbulzesc”

 Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a comentat scenariile cheie analizate luni la Palatul Victoria. ”Ideea principală pe care am mers cu toţii a fost că deja avem nişte măsuri care au fost luate anterior de Guvern împreună cu autorităţile locale. Au dat rezultate pentru valul doi. Dacă acele măsuri au dat rezultate atunci, este logic ca acele măsuri să dea rezultate şi acum.

Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze astfel de măsuri  şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare. Ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente. (…). S-a discutat că în mall-uri oamenii se îmbulzesc.  A fost şi frig afară în această perioadă. S-a discutat să aibă acces în centrele comerciale un număr mai mic de oameni. Nu s-a luat decizia, au fost discuţii doar exploatorii şi am discutat ce am putea face pentru a nu intra în carantină (…) Facem apel la oameni să respecte măsurile”, a precizat edilul Sectorului 6.

Daniel Băluță a confirmat interzicerea circulaţiei în weekend după ora 18

Primarul sectorului 4 a confirmat că circulația va fi sistată în week-end. ”Nu este în interesul nimănui să existe un lockdown şi din acest motiv premierul şi domunul Raed, dar şi noi toţi, cei 7 primari ai Bucureştiului am venit cu o serie de propuneri menite să evite aceste situaţii.

Propunerilor au legătură pe de-o parte cu limitările deplasărilor în weekend şi anume, după ora 18 să fie închise centrele comerciale şi să fie limitate deplasările în oraş şi în afara acestuia. Pe de altă parte, zonele aglomerate, reprezentate de supermarketuri, mall-uri să beneficieze de această limitare a numărului oamenilor ce pot să fie în incintă. Exact aşa cum se întâmplă şi în alte state occcidentale. Cu menţiunea că vom identifica situaţii în noul regulament prin care cozile la accesul în aceste spaţii să fie inclusiv ele reglementate”, a anunţat primarul Sectorului 4.

Ratele de infectare din fiecare sector: Sectorul 1 – 7,50, Sectorul 2 – 5,89, Sectorul 3 – 4,65, Sectotul 4 -5,69, Sectorul 5 – 5,19, Sectorul 6 – 6,02, mai precizează Antena 3.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.