„Am avut discuții cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu.

Am remarcat că au apărut excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, dat fiind și trecutul comun să fie făcute anumite afirmații. I-am spus la telefon domnului Ponta că au început să apară nişte excese şi parcă să ne facem că uităm trecutul avut şi în interiorul Partidului Social Democrat”, a spus Ciolacu.

,,L-am anunţat că eu o NU o să mai accept acest lucru dacă dorim să construim ceva. Nu o să mai accept vreun atac asupra membrilor sau asupra Partidului Social Democrat. A lăsat anumite nuanţe, în stilul personal, asupra PSD, lucru total incorect, ţinând cont că a fost liderul acestui partid o perioadă bună, iar acest partid i-a oferit şi şansa de a fi candidat la preşedinţie, cât să fie şi prim-ministru”, a mai adăugat Ciolacu.

Potrivit Antena 3, este posibil ca în componența noii alianțe să intre și alte forțe politice, dar pe moment ea va fi formată din cele tei formațiuni politice enunțate deja.

Planul pe scurt ar fi următorul: pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul nu prea mai are răbdare, Alianța urmează a fi anunțată înaintea Congresului PSD.

Cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare va depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale.