Evenimentul Zilei > Actualitate > Maratonul speranţei împotriva cancerului
Maratonul speranţei împotriva cancerului

Maratonul speranţei împotriva cancerului

Aleargă şi tu la Maratonul împotriva cancerului sâmbătă, începând cu ora 11.00.

Linia de start şi de sosire a Maratonului Speranţei va fi în faţa Şcolii Internaţionale Americane din Bucureşti din Şoseaua Pipera numărul 196. Participanţii vor parcurge un traseu de 5 km care va trece prin padurea Băneasa.
Aflat la cea de-a 11-a ediţie, Maratonului Speranţei Terry Fox este un eveniment anual non-profit, non-competitit, cu scopul informării publicului despre nevoia investiţiilor în cercetare medicală pentru a găsi un tratament împotriva cancerului.
Şcoala Internaţionala Americană din Bucureşti a strâns până acum 125.000 dolari pentru a sprijini lupta împotriva cancerului în România. Banii strânşi vor fi donaţi institutelor locale care desfăşoară cercetări pentru tratarea cancerului.
Terry Fox şi Maratonul speranţei
În anul 1977, la vârsta de 19 ani, Terry Fox a fost diagnosticat cancer de oase la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleşit de suferinţa pacienţilor bolnavi de cancer încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea cancerului.  Călătoria sa s-a numit Maratonul speranţei. 

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru cancer. Şi-a asumat o sarcină uluitoare, întrucât alerga aproape un maraton în fiecare zi, timp de 144 zile în continuu.

La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost forţat să-şi încheie cursa, întrucât cancerul începuse să se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani. 
Cu toate că nu şi-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox şi-a depăşit scopul iniţial de a strânge 2 milioane de dolari. În realitate, a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 400 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfăşoară în lumea întreagă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: