Maradona: "Cei care aţi criticat ar trebui să vă cereţi scuze!"

Maradona: "Cei care aţi criticat ar trebui să vă cereţi scuze!"

Victoriile pe linie obţinute până acum de naţionala Argentinei i-au dat apă la moară lui Diego Maradona, care s-a umflat în pene în faţa contestatarilor.

Argentina s-a calificat în stil de mare echipă în optimile de finală ale Cupei Mondiale. După 1-0 cu Nigeria şi 4-1 cu Coreea de Sud, "pumele" lui Diego Armando Maradona au trecut marţi seară şi de Grecia (scor 2-0), în ultimul meci din cadrul Grupei B.

La fel ca şi la precedentul Mondial, argentinienii vor juca în "optimi" cu Mexic. Acum patru ani, jucătorii din Ţara Tangoului au avut nevoie de prelungiri pentru a trece de "azteci".

Nici Hagi nu credea în "pume"

Ne puteți urmări și pe Google News

Parcursul perfect avut de Argentina în grupă l-a făcut pe selecţionerul Diego Armando Maradona să se umfle-n pene. La sfârşitul meciului cu Grecia, "El Pibe d’Oro" n-a ratat ocazia de a se răţoi la jurnalişti, dar şi la specialiştii sceptici în potenţialul său de antrenor (printre aceştia s-a numărat şi Gică Hagi - "Maradona din Carpaţi", care declara, într-un interviu acordat EVZ înainte de startul competiţiei, că Argentina se va coace şi va avea şanse la titlul suprem abia peste patru ani).

"Toţi cei care aţi criticat echipa în preliminarii ar trebui să vă cereţi scuze! Aţi arătat o lipsă de respect faţă de aceşti jucători care sunt profesionişti sută la sută şi dau totul pe teren. Sunt aceeiaşi jucători ca şi în preliminarii. Cu toţii putem greşi, dar mi-ar plăcea ca aceia care au fost în tabăra cealaltă şi ne-au criticat să-şi ceară acum scuze", a spus Maradona, care şi-a vărsat apoi nervii pe arbitrii de la turneul final: "Faimosul fair-play nu mai există! De fiecare dată când mingea ajunge la Messi, adversarii îl faultează. Ce fel de joc e ăsta? Daţi-le galben celor care faultează şi o să vedeţi că pe urmă nu or să mai facă asta!".

Argentina are statutul de favorită la câştigarea titlului suprem, având o cotă egală cu a Braziliei la victoria finală (5.00). "La fel ca toate turneele desfăşurate în afara Europei, trofeul va fi câştigat de Argentina sau de Brazilia", crede şi Mircea Lucescu.