Omul de afaceri Ioan Bene este dat în urmărire generală la nivel internațional! Bene a fugit din țară în luna octombrie, înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală. Cu un an în urmă, în ianuarie 2018, afaceristul fusese condamnat definitiv și în dosarul „Mită la Consiliul Județean Cluj”.

Pentru a scăpa de executarea pedepsei, Ioan Bene a fugit în Italia, unde a obținut recunoașterea sentinței din România, notează ziardecluj.ro.

„La nivelul Serviciului de Investigații Criminale a fost înregistrat mandatul de executare a unei pedepse cu închisoarea de 5 ani, pentru infracțiunea de evaziune fiscală, emis de către Tribunalul București, Sectia 1 Penală, pe numele unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Cluj-Napoca. Au fost efectuate căutări pentru depistarea bărbatului, stabilindu-se că acesta nu se află pe teritoriul țării noastre. Prin urmare, la data de 01.11.2019 a fost solicitată darea în urmărire a acestuia. De asemenea, a fost solicitată emiterea unui mandat european de arestare și a cererii de urmărire internațională”, arată ofițerii din cadrul IPJ Cluj.