Manchester United, ca şi vândută Qatarului

Manchester United, ca şi vândută Qatarului

Familia americană Glazer, care deţine clubul englez Manchester United, este aproape de a ajunge la o înţelegere pentru vânzarea grupării de pe Old Trafford către Qatar Holdings în schimbul sumei de 1,6 miliarde de lire sterline (1,9 miliarde de euro), susţine publicaţia "Daily Express".

Jurnaliştii britanici au anunţat că patronii americani "insistă doar asupra câtorva detalii ale tranzacţiei". Familia Glazer a cumpărat-o pe Manchester United, în 2005, pentru 790 de milioane de lire sterline. United ca juca sâmbătă împotriva rivalei din Manchester - City -, echipă deţinută de Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi. Derby-ul de pe Old Trafford ar putea fi ultimul meci al "diavolilor roşii" sub patronajul americanilor, care nu s-au bucurat niciodată de susţinerea fanilor.

În ciuda informaţiilor apărute în presă despre oferta făcută de Qatar Holdings, aripa de investiţii a familiei regale din Qatar, condusă de Emirul Şeic Hamad bin Khalifa Al Thani, Phil Townsed, directorul de comunicaţii al lui Manchester United, a negat posibilitatea unei schimbări a conducerii. "Nu a fost făcută nicio ofertă pentru club, iar dacă se va face una, nu va fi acceptată", a spus acesta. Qatar Holdings deţine şi celebrul magazin londonez Harrods, cumpărat în urmă cu ceva vreme de la patronul lui Fulham, Mohamed Al Fayed.

Ne puteți urmări și pe Google News