Mâncărică de conopidă prăjită. O rețetă ca la mama acasă

Mâncărică de conopidă prăjită. O rețetă ca la mama acasă Sursa foto: Pixabay

Conopida este extrem de populară, chiar şi în bucătăriile din restaurantele celebre. Este un aliment cu un conținut scăzut de carbohidrați, iar această rețetă este numai bună pentru cei care sunt la dietă.

Mâncărica de conopidă prăjită este o rețetă foarte simplă care se preparată la cuptor. E plină de arome și poate fi servită ca atare de cei care sunt la dietă sau țin post. Mâncarea poate fi servită garnitură alături de carnea de pui. După ce veţi gusta din această reţetă delicioasă, vă veţi aduce aminte de mâncarea de conopidă din copilărie.

Conopida, crudă sau prăjită este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu, mai ales în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic şi vitamina B.

Ingredientele necesare pentru patru porții de mâncărică de conopidă prăjită

Fie că sunteți sau nu la dietă, veți adora mâncărica de conopidă prăjită. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 1 conopidă tăiată în buchețele (600 g) cu tot cu frunze, dacă are
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de baharat / condimente indiene
  • 1 roșie mare
  • Suc de la o lămâie
  • 100 ml de tahini
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 30 g de fistic fără coajă, tocat grosier
  • frunze de pătrunjel tocate mărunt
  • Piper și sare, după gust

Cum se prepară mâncărica de conopidă prăjită

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Dacă e cu ventilator, porniți-l. Aruncați conopida tăiată într-o tavă de prăjit și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, condimentele și un praf bun de sare. Se amestecă și se prăjește timp de 30- 35 de minute, până când este rumenită și fragedă. Între timp, radeți roșiile cu partea netedă a unei râșnițe de brânză deasupra unui castron de amestec. Veți obține un suc pulpos. Aruncați coaja rămasă. Adăugați sucul de la ½ lămâie, restul de ulei de măsline și un praf bun de sare. Bateți împreună.

Adăugați tahini într-un bol de amestecare împreună cu usturoiul, restul de lămâie, 100 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. Bateți împreună până când se omogenizează. Se va despărți și apoi se va aduna din nou și se va îngroșa.

Pentru a servi, întindeți cea mai mare parte din dressingul tahini pe o farfurie și aranjați conopida deasupra. Se stropește cu dressingul de roșii și cu restul de dressing tahini. Împrăștiați fisticul, pătrunjelul și fulgii de piper. Puteți servi ca atare mâncărica de conopidă coaptă sau puteți folosi ca și garnitură la friptură.

Sursa: retetesivedete.ro.