Rețetă salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Un aperitiv delicios. Se poate face și de post

Rețetă salată de conopidă cu maioneză și usturoi. Un aperitiv delicios. Se poate face și de post Sursa foto: Pixabay

Salata de conopidă cu maioneză și usturoi este o rețetă de aperitiv simplă, dar delicioasă. Este potrivită atât pentru o gustare de zi cu zi, cât și pentru mese festive sau de ocazie.

Salata cu conopidă poate deveni rapid unul din felurile de mâncare favorite ale familiei tale. Ea poate fi consumată zi de zi, ca o gustare. De asemenea, poate fi servită atunci când ai musafiri la o masă festivă.

Conopida este o legumă sănătoasă. Ea ajută sistemul digestiv, are proprietăți antiinflamatoare, contribuie la întărirea sistemului imunitar și ajută la menținerea unei siluete suple deoarece are calorii puține. De asemenea, trei substanțe pe care le conține această legumă sunt foarte importante:

  1. Glucozinolatul - enzimă care are proprietăți anti-cancer
  2. Glucorafanina - previne acumularea lipidelor în sânge
  3. Sulforafan - fitonutrient care ajută la detoxifierea și la îmbunătățirea funcționării ficatului

Ingrediente salată

  • 500 grame de conopidă
  • 200 grame de maioneză de casă
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare după gust
  • piper proaspăt măcinat după gust
  • o legătură frunze de pătrunjel

* Rețeta poate fi preparată și cu maioneză vegetală, ca să fie mâncare de post

Mod de preparare salată

Mai întâi, căpățâna de conopidă se curăță și se taie bucățele. Ulterior, buchețele se spală foarte bine în câteva ape curate. E de preferat să fie ținute 15 minute într-un bol cu apă curată. În acest fel, toate insectele ascunse vor ieși. După acești pași, conopida bine spălată se pune într-o oală cu apă care să ajungă peste nivelul legumei. Se mai pune un praf de sare și apoi se lasă la fiert.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conopida trebuie să fiarbă aproximativ șapte-opt minute din momentul în care apa a început să dea în clocot. Ulterior, leguma trebuie scoasă din apă și pusă în apă rece. Acest pas este important deoarece dacă nu vei răci conopida, ea va continua să se gătească și se va înmuia prea tare. Cățeii de usturoi trebuie pisați până când se va forma o pastă și tăiem o legătură de pătrunjel verde.

După ce conopida se răcește, se ia câte un buchețel din aceasta și se stoarce bine în palme. Peste toată conopida bine uscată se adaugă câte o lingură de maioneză. Nu trebuie adăugată toată odată, ci doar cât este nevoie pentru ca salata să se lege. După acest pas, asezonăm bine cu sare, piper și adăugăm pasta de usturoi. În final, se adaugă și legătura de pătrunjel. În cazul în care vrei să aibă un aspect mai frumos, poți orna salata cu murături pe deasupra, potrivit Căsuțacubunătăți.ro.