În urmă cu mai bine de o lună, circula pe internet o scrisoare deschisă, semnată de o mămică din Focşani, care se pregătea pentru a-şi aduce pe lume pruncul. Cunoscând condiţiile precare ale Spitalului Judeţean de la Focşani, Raluca Simion a adresat conducerii unităţii sanitare din oraşul natal câteva rânduri, prin care solicita ca naşterea să se desfăşoare în anumite condiţii, parte din ele neieşite din comun şi altele pentru care ar fi trebuit să semneze pe proprie răspundere îndeplinirea lor, acestea ridicând mai multe riscuri atât pentru ea, cât şi pentru făt.

La scurt timp, conducerea Spitalului Judeţean Focşani, i-a răspuns Ralucăi Simion în altă scrisoare, pe care o puteţi citi aici

Proaspătă mămică acum, Raluca Simion s-a declarat nemulţumită de răspunsul primit, aşa că a decis în cele din urmă să nască acasă, asistată de o moaşă şi o asistentă.
 

„Am nascut acasa la niste prieteni, in Bucuresti. Am vrut sa ma asigur ca sunt langa un spital bun, iar in Focsani nu era cazul, nu avem un asemenea spital. Am nascut cu o moasa specializata, asistata si de o asistenta. Nasterea a decurs foarte repede, contractile au inceput in jurul orei 21.00 si am nascut la 4.00 dimineata un baietel de aproape 4, 3 kilograme, perfect sanatos. Am alaptat bebelusul din prima ora de viata, mi l-au pus pe piept imediat, copilul cel mare si-a vazut fratiorul foarte repede, nu am fost despartiti niciun moment. A doua zi ne-am intors acasa si am intrat in rutina normala”.

Nu am avut curajul sa nasc la Focsani, doctorul meu era in concediu, oricum nu erau sanse sa fie de garda, dar, categoric, m-a nemultumit si raspunsul lor la cererea pe care le-am trimis-o. M-a nemultumit sa nu alaptez la cerere si sa depind de programul lor la alaptat, copilul sa-l las in salon la neonatologie”.

„Am gasit aceasta moasa printr-o mamica din Arad care a nascut cu ea. Are multe astfel de nasteri la activ, tot mai multe romance aleg sa nasca la domiciliu in ultima vreme, e o moasa profesionista, cu atestat, cu aparatura necesara, cu asistenta. Dupa nastere, mi-am revenit atat de repede incat seara am iesit cu copilul cel mare la plimbare, in parc, cum facem de obicei„, a declarat Raluca Simion pentru Hotnews.