Majestatea Sa, "gura spurcata"

Majestatea Sa, "gura spurcata"

Legenda Hollywoodului, Lauren Bacall, a uimit asistenta Berlinalei.

Memoria este organul pe care te poti bizui cel mai putin - ii urmeaza imediat penisului!”. O replica dintr-un film, considerat indraznet, a definit-o pe Lauren Bacall, ajunsa marti in fata cinefililor de la Berlin pentru premiera filmului „The Walker”, in regia presedintelui juriului actualei editii a Berlinalei, Paul Schrader.

Aceste cuvinte, din gura unei dive de 83 de ani, care „se place in maiestuoasa sa aparitie de gura spurcata”, dupa cum descrie cotidianul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, risca sa devina „lozinca” Berlinalei. Festivalul a intrat pe ultima suta de metri si tocmai de aceea pe covorul rosu apar staruri tot mai grele. Protagonista evenimentelor de marti a fost diva Hollywoodului, „Majestatea sa, gura spurcata”, Lauren Bacall, dupa cum o numeste FAZ. Publicatia apreciaza ca, daca exista un citat care sa ramana celebru in urma acestei editii a Berlinalei, cu siguranta va fi cel al actritei Lauren Bacall. 

Partenera de canasta

Ne puteți urmări și pe Google News

„Berlinala a parasit cararile cunoscute ale sexualitatii in film prin trei noi productii: „Irina Palm”, in regia lui Sam Gabarsky, „The Walker” (Paul Schrader) si „El Otro” (Ariel Rotter), prezentate marti seara”, comenteaza AFP, incluzand filmul in care apare Lauren Bacall in lista proiectelor experimentale.

In „Irina Palm”, cantareata Marianne Faithfull joaca rolul unei bunicute nevoite sa lucreze intr-un sex-shop pentru a-si salva nepotul grav bolnav. La randul ei, Lauren Bacall intervine in povestea unui tanar renegat de familie din cauza faptului ca este homosexual, care-si castiga existenta ca „baiat de companie” pentru femeile bogate. Lauren o interpreteaza pe Natalie, una dintre cele trei amice cu care eroul principal (interpretat de Woody Harrelson) isi petrece fiecare seara de miercuri jucand canasta.

Fiica unei evreice romance

Cunoscuta din filme precum „A avea sau a nu avea”, „Crima in Orient Expres” sau „Dogville”, Lauren Bacall detine o stea pe celebrul Hollywood Walk of Fame. Este fosta sotie a lui Humphrey Bogart, verisoara lui Shimon Perez si fiica unei evreice romance. Bacall, care pentru frumusetea ei „rece” si privirea patrunzatoare si-a castigat renumele de „The Look”, a fost apreciata de nume mari ale cinematografiei. Marlene Dietrich spunea despre Lauren: „Asta sunt eu acum 20 de ani”.

S-a scris de nenumarate ori ca Bacall mosteneste frumusetea mamei sale, o evreica romanca: Natalie Weinstein. Dupa despartirea de tatal lui Lauren (William Perske), Natalie isi reia numele de fata, pe care mai apoi il schimba in varianta sa romaneasca: Bacal (bacan).

La cald

Stele la Berlin

> Actrita romanca Maria Popistasu, prezentata la Berlinala de directorul festivalului, Dieter Kosslick, a fost recomandata publicului de specialitate ca unul dintre cele 25 de „shooting staruri”, „sperante ale cinematografiei euorpene de maine”.

> Tot marti a fost prezentat si scurtmetrajul regizorului Alexandru Belc, „The Sounds of Mountains”, in sectiunea „Kulinarisches Kino”.

> Filmul lui Catalin Mitulescu, „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, a debutat pe ecranele Berlinalei ieri, in cadrul sectiunii „Generation 14plus”.

> Rolul cantaretei Marianne Faithfull („Irina Palm”) este un candidat fierbinte pentru Ursul de Aur, anunta „Focus”.

> Luni seara, la gala „Cinematograful pentru pace”, Sharon Stone l-a sarutat pe Richard Gere, intinzandu-se peste pianul la care canta acesta, iar Catherine Deneuve a insotit momentul cu aplauze.

> Marti seara, Berlinul a „dat drumul” primilor „Ursi”, la categoria scurtmetraj. Ursul de Aur i-a revenit olandezului Hanro Smitsmann pentru filmul „Raak”.