Maia Morgenstern, la 47 de ani

Maia Morgenstern, la 47 de ani

Actriţa, care a jucat-o pe mama lui Iisus din „Patimile lui Hristos” al lui Mel Gibson, s-a născut pe 1 mai 1962.

Maia Morgenstern împlineşte astăzi 47 de ani. Născută pe 1 mai 1962, la Bucureşti, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern este cunoscută mai ales prin rolurile din filmele „Balanţa” (1988, regia Lucian Pintilie), „Cel mai iubit dintre pământeni” (1995, regia Şerban Marinescu), iar pe plan internaţional s-a impus prin rolul mamei lui Iisus din filmul „Patimile lui Hristos” (2004) al regizorului Mel Gibson.

În alegerea ei pentru acest rol, a contat, pe lângă talentul şi forţa de mare tragediană, ţinuta demnă a actriţei alături de faptul că  numele  Morgenstern înseamnă în germană „Luceafărul de dimineaţă”.

A studiat la Academia de teatru şi film între 1981 şi 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”.   Printre rolurile importante pe scena de teatru se numără Lola Lola, din „Îngerul albastru” sau Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard”.  Ultimul rol de la Naţional este al Ecaterinei cea Mare, alături de Ştefan Iordache, iar la Sibiu, a jucat-o recent pe Arkadina din „Pescăruşul” lui Andrei Şerban.  Actriţa a prezentat ieri, la Bucureşti, spectacolul interbalcanic „Cântecul fratelui mort”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mamă a trei copii

Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori. Are trei copii: Tudor Aaron Istodor, Eva Leea Cabiria şi Ana Isadora.  „E o suferinţă teribilă când sunt plecată de acasă prin turnee.  Te împarţi, te ciunteşti, amputezi dintr-o parte ca să câştigi în alta...Copiii mei suferă când sunt plecată. E greu. Dar e o alegere şi asta”, a spus actriţa pentru EVZ.

„Arta alină în vremuri de criză”

„În vreme de criză oamenii se întorc în sălile de spectacol, la arta. Arta alină. Oamenii se întorc la lecturi. Banii se pot face oricum, chiar şi în vremuri de criză. E important ce alegem: dacă rămânem la formă sau dacă esenţa este cea care ne mână în luptă. E alegerea noastră dacă rămânem numai la smokinguri, la televiziuni, la suprafaţă sau alegem să mergem mai departe. Arta rămâne o formă de alinare a spiritului”, a mărturisit Maia Morgenstern.

CITIŢI ŞI:

Maia Morgenstern: "Cuvântul dat te întoarce şi din groapă"