Evenimentul Zilei > Social > Maia Morgenstern, din nou pe Scena Mare, la TNB!
Maia Morgenstern, din nou pe Scena Mare, la TNB!

Maia Morgenstern, din nou pe Scena Mare, la TNB!

Actriţa Maia Morgenstern se va reîntâlni cu publicul său, cel care frecventează Teatrul Naţional din Bucureşti, joi, 4 iunie 2015, de la ora 19.00. „Vizita bătrânei doamne”, de Friedrich Dürrenmatt, un spectacol de anvergură, va fi jucat din nou pe scena mare a Naţionalului bucureştean.

„În fruntea echipei de realizatori – Alexander Morfov, regia şi Nikola Toromanov (distins cu Premiul UNITER 2012, pentru acest decor), un tandem artistic deja bine-cunoscut publicului din România”, ne comunică TNB. 

 Premiera a avut loc pe această scenă, în decembrie 2011. Apoi, Sala Mare a intrat în refacere. Chiar dacă stagiunea se va închide în curând, a venit timpul ca extraordinarul decor al acestei montări să-şi reia locul în scenă. Dar şi actorii! „Alături de Maia Morgenstern, o distribuţie impresionantă dă viaţa unei poveşti desprinse parcă din zilele noastre, centrată pe o întrebare mai acută ca oricând: Poate un miliard de dolari să cumpere conştiinţa unui întreg oraş?”. Vom afla de la: Mircea Rusu, Constantin Dinulescu, Costel Constantin, Mihai Călin, Răzvan Oprea, Marius Rizea, Dragoş Ionescu, Ovidiu Cuncea, Mihai Calotă, Mihai Munteniţă, Sorina Ştefănescu, Emilian Mârnea, Costina Ciuciulică/Fulvia Folosea, Victoria Dicu, Afrodita Androne, Erika Băieşu, Axel Moustache, Marcelo-S. Cobzariu. Ei vor dezvălui o lume cu multe feţe.      

      Alături de jocul actoricesc, de decorul grandios,  remarcabila viziune regizorală, căreia îi datorăm imagini de neuitat, este susţinută armonios şi de costumele tinerei Andrada Chiriac, de light design-ul lui Chris Jaeger şi coregrafia Galinei Bobeicu.

 

   „Amestec de comedie feroce şi dramă, « Vizita bătrânei doamne » este un spectacol despre vină, răzbunare şi lăcomie, într-o lume în care sărăcia duce la compromis, la trădare şi, în cele din urmă, la crimă. O societate în declin moral, unde totul se vinde, se cumpără… ”. Iata o invitatie care nu poate fi ratata!

     Actuala stagiunie a TNB se va închide duminică 14 iunie.