Năstase a explicat că membrii coaliției PSRM-ACUM au convenit convocarea unor ședințe extraordinare ale Parlamentului, iar la una dintre acestea va merge și procurorul general interimar al țării, Dumitru Robu, pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare a unor deputați.

Ministrul de Interne a precizat că cererea de retragere a imunității va fi făcută în dosarul intentat de Procuratură pentru uzurparea puterii în stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Ședința în care va fi cerută ridicarea imunității ar putea avea loc pe 12 sau 13 august.

„În mod obligatoriu se va produce acest lucru. Ne-am angajat să ne convocăm în ședințe extraordinare pe 12 sau 13 august și atenție – vor fi surprize pentru foarte mulți. Ne-am angajat într-un proces de deoligarhizare a statului”, a declarat Năstase, citat de Realitatea.md.

El a explicat că începerea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat a fost rezultatul demersului său înaintat Procuraturii Generale. „Procurorul general interimar a dispus punerea în acțiune a unei cauze penale pentru uzurparea puterii în stat. Sunt sigur că vom ajunge și la ridicări de imunități, la lucruri care le așteaptă societatea”, a mai spus Andrei Năstase.

Acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani, potrivit Codului Penal al Republicii Moldova.

Te-ar putea interesa și: