Magiunul de prune cu nuci. Ce fac gospodinele pentru un gust mai deosebit

Magiunul de prune cu nuci. Ce fac gospodinele pentru un gust mai deosebitSursa foto: 33626492 © Kuhar | Dreamstime.com

Rețeta de magiun de prune este una simplă. Nu ai nevoie decât de prune, o oala, borcane sterilizate și putina răbdare. Dacă vrei să dai un gust aparte preparatului, nuca este ingredientul cheie pe care îl folosesc gospodinele din zona Moldovei.

Magiunul de prune este un preparat simplu, dar foarte gustos. În zona Moldovei, pentru a-i da o savoare aparte, gospodinele adaugă și nuci sau felii de lămâie. Desertul este perfect pentru serile reci de iarnă. În zona rurală, bătrânii servesc magiunul de prune cu mămăligă.

Desertul bunicii poate fi consumat pe pâine sau în diferite prăjituri. Magiunul de prune este perfect și în cazul celor care țin dietă, asta pentru că nu este neapărat să pui zahăr, dacă prunele sunt coapte bine. El este mult mai sănătos comparativ cu gemul sau dulceața.

Cum se face magiunul din prune cu nuci

Sursa foto: 15711231 © Ingrid Heczko | Dreamstime.com

Magiunul de prune. Rețeta pas cu pas

Pentru acest desert ai nevoie de puține ingrediente. La cinci kilograme de prune, ai nevoie de 100 - 150 de grame de miez de nucă. Dacă vrei o savoare și mai aparte, adaugă și câteva felii de lămâie și lasă-le la fiert cu prunele.

Fructele trebuie să fie bine coapte, pentru a nu mai fi nevoie de zahăr. Spală prunele și scoate sâmburii, apoi pune-le la fiert într-un tuci. Pentru a avea un magiun ca cel al bunii, la început lasă focul tare până când prunele încep să fiarbă. După aceea micșorați flacăra și amestecați destul de des, pentru ca fructele să nu se lipească de fundul oalei.

Prunele sunt fierte în momentul în care coaja începe să se desprindă. După aceea, trebuie să le dați printr-o sită, pentru a rămâne doar cu pulpa prunelor. Pasta pe care o veți obține se va pune din nou la fiert pentru o oră, până începe să scadă. Miezul de nucă se adaugă la urmă. Pentru a avea o savoare aparte, la miezul de nucă puțin în cuptor.

Magiunul se lasă în oală peste noapte, iar a doua zi îl puneți din nou la fier, pentru cel puțin o oră. Se toarnă în borcane cald, iar apoi se pun la cuptor până când magiunul de prune prinde pojghiță.

Capacele borcanelor se pun de-abia atunci când magiunul s-a răcit. Borcanele cu magiun trebuie ținute în locuri răcoroase, dar nu în frigider. Le puteți depozita într-o cămară sau într-o debara.

Ne puteți urmări și pe Google News