Rețeta bunicii de dulceață de prune. Așteptarea este importantă

Rețeta bunicii de dulceață de prune. Așteptarea este importantă Dulceață de prune / Sursă foto: Dreamstime.com

Rețeta de dulceață de prune a bunicii nu poate să fie egalată cu nimic. Puține gospodine știu că ce trucuri se foloseau în trecut pentru ca dulceața să aibă cel mai un gust. Totul e foarte simplu.

Rețeta de dulceață de prune a bunicii este foarte căutată în această perioadă. Toamna se apropie, iar gospodinele trebuie să umple cămara cu borcane de dulceață și conserve pentru iarnă. Nimeni nu poate refuza clătitele cu dulceață sau o prăjitură cu dulceață de prune. Așadar, nu trebuie să ratezi acest moment.

Pentru dulceața de prune poți să folosești mai multe tipuri de prune. În acest fel, va avea un gust mult mai bun. Este important ca prunele să nu fie nici foarte mici și nici foarte mari. În plus, poți adăuga scorțișoară sau vanilie pentru ca dulceața ta să aibă un gust special.

Rețeta de dulceață de prune și ingredientele necesare

Rețeta de dulceață de prune. Ingredientele de care vei avea nevoie:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • un kilogram de prune, mai puțin coapte,
  • 850 de grame de zahăr,
  • 150 de mililitri de apă,
  • suc de lămâie.

Pentru început, va trebui să scoți codițele de la prune și să le speli foarte bine. Ulterior, scoate sâmburele și rupe prunele în două bucăți. Cele mai bune prune sunt cele care au culoarea închisă și o formă mai alungită.

Cratița se lasă la răcit până a doua zi

Rețeta de dulceață de prune este destul de ușor de făcut. Trebuie să pui o cratiță cu apă la fiert și ulterior să adaugi zahărul. Amestecă bine până când zahărul se topește. Adaugă prunele după ce siropul a fiert timp de 10 minute. Acoperă cratița și las-o așa până a doua zi. În acel fel, prunele își vor lăsa siropul în oală.

Dulceață de prune pe pâine

Dulceață de prune pe pâine / Sursă foto: Dreamstime.com

Pune oala cu prune din nou pe foc și așteaptă până ajunge la punctul de fierbere. Scoate prunele cu grijă din dulceață și pune-le într-un alt vas. Adaugă peste dulceață sucul de lămâie. Siropul îl vei pune, din nou, la fiert și îl vei lăsa până când va avea consistența dorită.

Adaugă prunele peste sirop și lasă-le să mai fiarbă 10 minute. Ulterior, poți pune dulceața fierbinte în borcane. Înfiletează-le și acoperă-le cu un prosop. Lasp borcanele până a doua zi să se răcească.