Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti arată că într-un adin filele dosaruluid e umrărire penală, Viorel Comăniţă, în calitate de vicepreşedinte al ANV a dispus includerea în planul de inspecţie fiscală, pentru perioada imediat următoare, a unui număr de 16 societăţi comerciale, printre care şi S.C. Excella Real Grup S.R.L. Această societate era una din benefciarele principale ale infracţiunii de evaziune fiscală şi ar fi fost controlată de omul de afaceri Radu Nemeş. „Rămâne doar bănuiala legitimă în sensul celor menţionate mai sus că l-ar fi sprijinit pe autorul nenominalizat însă de Parchet în menţinerea la şefia A.N.A.F. a lui Blejnar Sorin”, conchid magistraţii. DNA a contestat cu recurs decizia Curţii de Apel Bucureşti, proces care se va judeca săptămâna viitoare la Curtea Supremă de Justiţie.
Ofiţer SIPI, în arest
În acelaşi dosar, CAB a decis, marţi seară, arestarea preventivă a fostului şef al SIPI Constanţa, Dan Secăreanu, şi a altor şapte persoane, în timp ce fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, şi alte două persoane au primit interdicţie de a părăsi ţara. Viorel Comăniţă este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, iar Florin Dan Secăreanu este acuzat şi de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, s-a arătat într-un comunicat de presă de marţi al DNA. Radu Nemeş, coordonatorul grupului infracţional organizat, Dana Nemeş, administrator la SC Excella Real Grup SRL, Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu, sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Codruţ Marta, arestat în lipsă
Fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF, Codruţ Marta, soţii Nemeş şi alte două persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au primit mandate de arestare în lipsă, potrivit deciziei luate ieri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Cei cinci arestaţi preventiv în lipsă sunt, astfel, Radu Nemeş, Codruţ Alexandru Marta, Ovidiu Ioan Moldovan, Dana Nemeş şi Mihai Gulea. Prin aceeaşi decizie a instanţei, Ştefan Puşcaşu a primit interdicţie de a părăsi ţara.