Magazinul Cocor, scos la vânzare. Preţul poate scădea la jumătate

Magazinul Cocor, scos la vânzare. Preţul poate scădea la jumătate

Acţionarii Cocor Bucureşti, compania care deţine magazinul Cocor din zona Unirii din Bucureşti, au aprobat vânzarea tuturor activelor companiei, inclusiv a magazinului din centrul Capitalei şi a clădirii BIR, se arată într-un comunicat al Cocor Bucureşti, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Deciziile au fost luate în cadrul adunării generale care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Preţul de pornire pentru vânzarea magazinului Cocor va fi de 50 de milioane de euro, însă acesta poate fi redus până la jumătate, sau chiar mai mult. "Orice reducere de preţ sub 50% se poate face doar cu hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor", se arată în comunicatul transmis BVB.

Pentru clădirea BIR, situată tot la Unirii, preţurile variază, în funcţie de etaj şi de tronson, între 2.500 şi 18.000 mp.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vânzarea se poate face şi în rate în condiţiile unui avans de minim 25% din valoarea negociată a imobilelor", mai spun reprezentanţii societăţii.

Nu-şi mai pot plăti ratele la BCR

Acţionarii au decis să restructureze societatea prin vânzarea activelor pentru a rambursa total sau parţial creditul de la BCR sau pentru a-l refinanţa total sau parţial, fie pentru a renegocia contractul cu creditorul.

Magazinul Cocor trece printr-o perioadă dificilă din cauza scăderii drastice a veniturilor din chirii, care nu le mai permit să achite ratele la BCR. Compania a luat un credit de aproximativ 18 milioane de euro, în 2008, pentru modernizarea magazinului Cocor. Din cauza întârzierilor la plata ratelor, banca a ameninţat compania cu executarea silită.