A lăsat în urmă un gol imens şi la fel de multă nedumerire cu privire la cauzele care au împins-o către gestul extrem. "Era fericită" au spus deopotrivă membrii familiei şi cunoscuţii care nu îşi explică de ce o casă frumoasă, un soţ iubitor şi un copil sănătos nu pot aduce fericirea.

Astăzi, "Fata cu părul de foc" a semănat jăratic în lumea muzicală românească, din ce în ce mai goală şi mai nostalgică după adevăratele valori. Mădălina continua să aibă curajul să cânte live pe scenă, într-o lume cu mult play-back. Mădălina umplea sălile de spectacole şi ţinea publicul în picioare. Mădălina avea fani adevăraţi, care o iubeau şi o urmau în concertele din toată ţara. Şi era "împlinită", aşa cum ea însăşi a mărturisit cu doar câteva ore înainte de a se stinge.

Acum, cântecul ei a tăcut brusc şi se caută cauze.  De ce ar alege moartea o femeie care deborda de cele mai frumoase trăiri, care continua să repete cu seninătate că este o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită? Cu cât cinism şi-a premeditat sfârşitul o mamă care a avut, în cele din urmă, copilul pe care şi-l dorea de mulţi ani? Răspunsul se află la ea şi la Dumnezeu.

Ipotezele în acest sens sunt, însă,  multe. De la depresia postnatală la o noapte de absenţă a soţului, presupunerile nu încetează să curgă. Cea mai zguduitoare dintre ele a fost dată chiar de artistă: „Îmi pare rău, dar nu mă mai simt frumoasă".  Pentru noi, toţi, ea nu poate fi altfel.