"Ponta a declarat că este gata să facă sacrificii politice. Să facă! Primul este să demisioneze el", spune Monica Macovei. "Pentru că tonul dur al raportului Comisiei Europene cu privire la acţiunile Guvernului Ponta şi USL este nemaiîntâlnit şi umilitor. Ce mai aşteaptă Ponta?"

Aceasta spune că, în ciuda angajamentelor asumate de Ponta în faţa CE, premierul deja a încălcat cerinţele din Raportul MCV. "Ponta a minţit şi NU a abrogat Ordonanţa de Urgenţă 41 privind referendumul şi nici Ordonanţa de Urgenţă 38 privind puterile Curţii Constitutionale, deşi îi trebuia 1 minut să facă asta. Abrogarea celor 2 Ordonanţe de Urgenţă este o cerinţă din raportul MCV pe care deja Ponta a încălcat-o. (…) Ponta a minţit şi NU a rezolvat situaţia parlamentarilor incompatibili: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu votul USL, a refuzat să propună excluderea lor din Parlament", scrie Macovei.

Europarlamentarul crede că odată cu Ponta ar trebui să demisioneze şi Crin Antonescu, dar şi Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

"Oficialii europeni au transmis că nu au încredere în Antonescu şi de aceea au recomandat ca preşedintele interimar Antonescu să nu graţieze pe nimeni şi să nu numească procurori şefi. Noi de ce să avem încredere în el ? Nu au încredere în ministrul Corlăţean, USL şi Antonescu şi de aceea au spus că vor monitoriza procedura de numire a procurorilor şefi. Noi de ce să avem încredere în ei? Toţi aceştia trebuie să plece, ne-au făcut un rău imens, ne-au umilit în faţa întregii lumi, au ruinat credibilitatea României", încheie Monica Macovei.
CITIŢI ŞI:

  • Puciul USL ne-a întors în timp 5 ani în 2 luni. Parlamentul ignoră Comisia Europeană
  • RAPORTUL PE JUSTIŢIE. Barosso: "România, pe buza prăpastiei". Vom fi monitorizaţi „la sânge”