Lupu: „Torje e bun să bată tabla pe case”

Lupu: „Torje e bun să bată tabla pe case”

Fostul jucător dinamovist îi desfiinţează pe „câini” şi pe antrenorul Mircea Rednic, spunând că ar trebui să fie daţi cu toţii afară.

Dezastrul suferit de Dinamo în acest sezon, care a culminat cu înfrângerea de pe teren propriu cu FC Braşov, scor 0-2, în penultima etapă a Ligii I, este cu greu digerat de fostele glorii din Ştefan cel Mare. Situaţia e dramatică pentru „câini”, care au pierdut un nou titlu şi prezenţa în grupele Ligii Campionilor chiar pe final, în dauna Unirii Urziceni.

Supărarea oficialilor „roşalbi” este fără margini. Preşedintele executiv Cristi Borcea intenţionează să se retragă, la fel şi vicepreşedintele Vasile Turcu, în vreme ce antrenorul Mircea Rednic anunţă cu zâmbetul pe buze că mai are contract doi ani. Dănuţ Lupu, fost jucător la Dinamo, i-a desfiinţat pe jucători şi pe tehnicianul lor, spunând că nu sunt demni să poarte tricoul „roş-alb”.

EVZ: Ai fi crezut că Dinamo va pierde titlul la finalul cam pio na - tului tocmai pe teren propriu, cu FC Braşov? Dănuţ Lupu: Dacă vă aduceţi aminte, când a început campionatul, am spus că FC Braşov va termina campionatul între primele 6, deci e echipă bună. Nu e o surpriză că Dinamo a pierdut acasă cu Braşovul, la felul cum s-a jucat. Dinamoviştii au făcut pe ei în toate meciurile decisive. Cu Steaua n-au realizat nimic, deşi echipa din Ghencea a fost cea mai slabă din ultimii ani. Jos pălăria pentru Urziceni şi pentru Dan Petrescu! La Steaua sau la Dinamo, Petrescu n-ar fi făcut mare brânză. Una e să antrenezi anonimi şi alta e să ţii piept unor jucători cu contracte de 500.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce se întâmplă în Ştefan cel Mare? La Dinamo s-a stricat toată atmosfera după ce, în iarnă, Rednic la dat afară pe Tamaş, apoi co ducătorii l-au readus la echipă. Atunci a pierdut vestiarul. Jucătorii nu l-au mai ascultat. Acest lot nu ar putea evolua în Liga Campionilor.

Oficialii dinamovişti se plâng că au cheltuit mulţi bani pentru transferuri... Sunt fraieri. L-au adus pe Niculescu: a prins trei meciuri din 17. Pe Mitea, care a jucat o jumătate de repriză şi are contract de 400.000 de euro pe an. Pe Zicu, cel care stă pe tuşă şi semnează doar condica de salariu. Să nu se supere Borcea pe mine, dar atâta timp cât va începe meciurile din campionat cu finii şi cumetrii, se va duce în cap. Borcea şi Turcu nu vor pleca, dar vor micşora salariile jucătorilor. Borcea mi-a zis că îi va vinde pe mulţi dintre ei.

„Câţi metri pun, cu atât îi plătesc!”

Câţi jucători mai trebuie păstraţi în actualul lot? În afară de Lobonţ, Dănciulescu şi Bratu, toţi trebuie să fie daţi afară! Miranda, care a fost adus pe 1,5 milioane de euro, şi Zicu, pentru 2 milioane de euro, n-au ce căuta la Dinamo. Fac de râs tricoul pe care îl îmbracă. Dacă eram la Dinamo, îi dădeam afară pe toţi. Să le fie ruşine!

Rednic a zis că nu pleacă de la echipă, deoarece mai are doi ani de contract. Ai pierdut campionatul, bagă-ţi coada între picioare şi vezi-ţi de treaba ta! Rednic a greşit, pentru că a fost mână în mână cu cei din conducere, na ieşit să vorbească despre problemele pe care le are cu jucătorii. N-a ştiut să îi mobilizeze. Ar trebui să-i fie ruşine dacă vrea un milion de euro ca să plece de la Dinamo! La felul cum a jucat echipa, el trebuie să aducă de-acasă două milioane! La anul, Dinamo câştigă titlul la şase puncte diferenţă, dacă mă cooptează pe mine în conducere.

Le găseşti de lucru jucătorilor puşi pe liber? Am locuri chiar şi pe criza asta. Îi pun să monteze tablă oriunde în ţară, la firma mea. Câţi metri pun, cu atât îi plătesc! Cam trei sau cinci euro la metru. Torje ar fi bun, că e mic şi se urcă repede pe case. Ar da randament. E bun doar să bată tabla pe acoperiş. Torje şi cu Prinţu’ Cristea au ajuns idolii femeilor prin Bucureşti. Sunt fotbalişti doar noaptea, nu pe teren!