Evenimentul Zilei > Actualitate > Luptătorul Tommy Robinson, premiat de Press Freedom Society. Facebook a cenzurat toate anunțurile oficiale
Luptătorul Tommy Robinson, premiat de Press Freedom Society. Facebook a cenzurat toate anunțurile oficiale

Luptătorul Tommy Robinson, premiat de Press Freedom Society. Facebook a cenzurat toate anunțurile oficiale

Tommy Robinson, în vârstă de 37 de ani, a primit ieri, la Copenhaga, premiul pentru libertatea de exprimare de la Press Freedom Society. Facebook a cenzurat masiv evenimentul, considerându-l periculos.

Este interzis pe Facebook, Instagram, Youtube și Twitter deoarece îşi spune opiniile critice despre islamizare cu voce tare dar şi despre cenzura de pe social media.

„Îi oferim premiul pentru marea sa bătălie în apărarea libertăţii de exprimare, din care el însuși a avut de suferit mult”, spune Aia Fog, președintele Societății pentru Libertatea Presei.

Aşadar, Tommy Robinson a primit premiul pentru libertatea de exprimare de la Societatea de Presă Liberă în Copenhaga. Robinson, al cărui nume real este Stephen Yaxley-Lennon, a primit „Sappho Award”, un premiu care, potrivit site-ului Free Press Society, este „acordat unei persoane care a arătat mult curaj fără compromisuri în lupta pentru libertatea cuvântului”.

Silicon Valley nu vrea să audă despre libertatea de exprimare

În timp ce își acceptă premiul, Robinson a spus că „Silicon Valley, alianța globaliștilor, a islamiștilor și a extremei-stânga, ne îndepărtează discursul liber. Cred că au văzut puterea pe care o aveam prin Facebook, prin intermediul social media”. „Acest nivel de cenzură mă îngrozește, adică controlul pe care Silicon Valley îl are acum asupra gândirii oamenilor”.

După cum știți, el a fost condamnat la 66 de zile de puşcărie în închisoarea din Belmarsh pentru „disprețul arătat instanței”, doar pentru că a raportat în mod anormal de aborsare la un proces. Aceasta a fost pe lângă cele zece săptămâni pe care le-a petrecut anul precedent pentru același „dispreț arătat instanței”.

Tommy a fost primul jurnalist britanic condamnat la închisoare pentru „disprețul arătat unei instanțe”

„Dar, celor de la Amnesty International nu le păsa, celor de la Pen International nu le păsa. Reporterilor fără frontiere nu le păsa. Am cerut chiar Comitetului britanic să-i protejeze pe jurnaliștii care luptau pentru Tommy – dar nu le-a păsat”, a spus Tania Groth, purtător de cuvânt și membru al consiliului din cadrul Societății daneze de presă liberă. Ea a mai spus că toate încercările de promovare sau explicare a evenimentului sunt cenzurate de Facebook cu mesajul. : „Mesajul dvs. este împotriva regulilor comunității cu privire la persoane sau organizații periculoase”, notează dr.dk