Ludovic Orban crede că Victor Ponta va candida la prezidenţiale pentru că este o şansă unică în cariera sa: "După cum guvernează, la finalul mandatului va fi consumat, nu va mai putea fi prezidenţiabil".

Este necesară apariţia unui partid unic pe dreapta, a mai spus Orban, care nu exclude în perspectiva o fuziune PNL- PDL.
Întrebat de ce nu iese PNL de la guvernare, Orban a spus că acesta este încă angajat în proiectul USL.

"USL nu mai există practic, din punctul meu de vedere. Există doar de jure, la tribunal, dar principiile care au stat la baza USL nu mai sunt respectate. Noi ne-am îndeplinit obligaţiile faţă de PSD, dar partenerii noştri nu şi-au respectat aproape nicio obligaţie şi încearcă să obţină avantaje din fiecare decizie politică. Nu respecta nici măcar programul de guvernare în baza căruia a fost investit guvernul. Măsurile liberale sunt amânate la calendelele greceşti", a spus Orban.

Acesta nu a exclus  o fuziune PNL-PDL. "Alianţele nu prea funcţionează contrapuse unui partid de stânga cum e PSD. Singură perioadă în care în România a existat o guvernare de dreaptă a fost 2005- 2006. În rest, au fost politici preponderent de stânga, cârpeli", a mai spus Orban.