Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban taie în carne vie. 7 parlamentari PNL, cu bagajul la ușă
Ludovic Orban taie în carne vie. 7 parlamentari PNL, cu bagajul la ușă

Ludovic Orban taie în carne vie. 7 parlamentari PNL, cu bagajul la ușă

Pesediștii au avut câștig de cauză în Parlament miercuri, în urma votului cu privire la dublarea alocațiilor pentru copii. Acest lucru se datorează inclusiv absenteismului peneliștilor - majoritatea, în mod nejustificat. În acest context, Ludovic Orban a anunțat măsuri severe pentru 7 deputați-chiulangii.

Ludovic Orban are vești proaste pentru chiulangiii PNL din Parlament. Premierul a anunțat în direct la Digi24 că absența nejustificată atrage automat eliminarea din calculele pentru un nou mandat în legislativ.

„Au lipsit 11 parlamentari motivat (…) Ceilalți 7 ai lipsit nemotivat. Eu am spus foarte clar că orice parlamentar care odată cu preluarea guvernării nu înțelege că este nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio șansă să obțină un mandat la alegerile viitoare”, a declarat premierul.

Ludovic Orban: Impact bugetar de peste 6 miliarde de lei pentru creșterea alocațiilor

Ludovic Orban a subliniat faptul că inițiativa PSD nu se justifică, în condițiile în care va da bugetul peste cap, printr-un impact uriaș și totodată, în contextul în care ultima majorare a fost în 2018.

„Impactul e de peste 6 miliarde  (…) Și eu îmi doresc creșterea alocațiilor pentru copii. Nu poți totuși după ce le-ai dublat anul trecut, după o perioadă în care nu au crescut pe loc. Readuc aminte că până la creșterea de anul trecut, nu mai existase o creștere decât în 2015, care și aia a fost votată din partea opoziției. Îmi doresc creșterea și va exista (n.r. – la un moment dat), dar degeaba generezi cheltuieli, pentru că nu există resurse financiare. Provoci inflație, aparentele creșteri vor fi erodate, pentru că nu se vor găsi în puterea de cumpărare și aduci bugetul în situația în care nu va mai putea face față”, a punctat Orban.