Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: Respingem orice propunere care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei
Ludovic Orban: Respingem orice propunere care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei

Ludovic Orban: Respingem orice propunere care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei

Liberalii resping orice eventuală propunere formulată de alţi deputaţi, care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei Deputaţilor, potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

"Susţinem accesul mass-media aşa cum este reglementat. Astăzi şi noi, ca liberali, vom respinge orice eventuală propunere formulată de alţi deputaţi care să restrângă accesul mass-media la lucrările Camerei Deputaţilor", a declarat Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului permanent, răspunzând unei întrebări privind posibilitatea interzicerii jurnaliştilor de a filma de la balcon în sala de plen în momentul exercitării votului secret, citat de Agerpres

Întrebat dacă un deputat poate să-şi păstreze votul secret chiar dacă există o cameră de filmat la balcon, Orban a răspuns afirmativ.

"Probabil unii deputaţi au fost supăraţi că au fost prinşi cu mâţa în sac la anumite voturi în care nu şi-au pitit destul de bine bilele între mâini atunci când votează şi, fiind deranjaţi de acest lucru, au zis: Hai să mai punem o oprelişte în calea mass-media. Deci cine vrea să voteze secret poate să voteze secret. Nu este împiedicată exercitarea dreptului de vot aşa cum este prevăzut – şi anume votul secret – de prezenţa mass-media la lucrări, mai ales de acolo din punctele de filmare de la balcon", a susţinut Orban.