Întrebat la Digi24 dacă a scăzut în sondaje, Orban a replicat: „Asta este imaginea pe care încearcă să ne-o construiască adversarii politici”.

„Nu mă refer la Rareş Bogdan”, a adăugat Orban, la replica moderatorului, care a spus că şi Rareş Bogdan a vorbit de sondaje.

„A existat un singur moment când PNL a depăşit 40%, să spun confortabil, ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis. PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%(…)

Dar PNL este 36% şi 39 virgulă, în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a explicat de ce nu dă publicităţii sondaje de opinie, spunând că le tratează mai mult ca pe cercetări sociologice pentru a afla diverse informaţii despre aşteptările cetăţenilor.

„Nu îmi place să dau publicităţii sondaje de opinie, pentru că, în general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare ca să afli lucruri, să înţelegi lucrurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor. De aia se fac cercetări sociologice”, a mai spus premierul.

,,Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondaje care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentate înainte de alegeri şi continuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui”, a precizat Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, joi, că o moţiune de cenzură la adresa Guvernului pe care îl conduce nu are niciun fundament şi ar fi o moţiune de cenzură „ridicolă, care ar face parte dintr-o hărţuială politică”.

„Eu ce le-am spus, de exemplu, în scrisoarea pe care le-am transmis-o la Parlament? Le-am spus că nu au prevăzut în lege în mod expres nevoia de încuviinţare, de aprobare a prelungirii stării de alertă, or, acum, decizia Curţii Constituţionale spune că nici măcar instituirea stării de alertă sau conţinutul hotărârii de guvern prin care se instituie starea de alertă nu poate fi supus cenzurii şi modificării printr-o hotărâre a Parlamentului. Adică să depună moţiune de cenzură că am avut dreptate”, a mai spus Orban.