Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban a demarat procedura de schimbare a Avocatului Poporului
Ludovic Orban a demarat procedura de schimbare a Avocatului Poporului

Ludovic Orban a demarat procedura de schimbare a Avocatului Poporului

Președintele PNL a demarat procedura de revocare și de desemnare a unui nou Avocat al Poporului, cosiderând ca a venit vremea ca funcția să fie ocupată de un nou candidat.

Ludovic Orban este de parere că Avocatul Poporului trebuie schimbat. Președintele PNL a demarat procedura de revocare și de desemnare a unui nou Avocat al Poporului.

În prezent funcția este deținuta de Renate Weber. Actualul Avocat al Poporului a obținut funcția cu susținerea PSD, în luna iunie a anului 2019.

Ce a declarat Ludovic Orban

”Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului pe care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului”, a declarat, sâmbătă, Orban.

Potrivit liderului liberal, s-au format grupuri de lucru pentru desemnarea unui nou Avocat al Poporului. La finalul discuţiilor, vor fi prezentate propunerile în coaliţia de guvernare.

”Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.