În timp ce ambele sunt instrumente la îndemână pentru îndepărtarea cutelor și a mirosurilor de pe bluze de mătase, camasi barbati și anumite ținute rezervate doar pentru curățarea uscată, steamerele de haine pot face mult mai mult prin casă.

Grăsime din cuptor și de pe plită

Pur și simplu îndreptați duza steamerului pentru haine spre o tavă sau plită murdară pentru a slăbi grăsimea și alimentele coapte, făcând mult mai ușor ștergerea lor cu o cârpă din microfibră. Acest lucru este deosebit de util pe blaturile de sticlă pe care produsele de curățare abrazive le pot deteriora.

Igienizați suprafețele solide

Dacă puterea de aburi a aparatului dvs. atinge 100 grade C, îl puteți folosi pentru igienizarea suprafețelor solide precum blaturi, mânere pentru aparate, toalete și chiuvete. Nu sunt necesare substanțe chimice!

Decongelați mai rapid un congelator

Dacă aveți un congelator care nu se autodecongelează, folosiți un steamer pentru a topi mai repede orice acumulare de gheață. Câteva pufuri de steamer pot, de asemenea, slăbi un aparat de fabricat gheață care nu funcționează corect, deoarece este blocat cu prea multă gheață.

Eliminați etichetele, autocolantele și tapetul

Un steamer de haine face minuni pentru a vă ajuta să îndepărtați etichetele de pe borcanele de sticlă, autocolantele de la ferestre și tapet, topind adezivul. Pentru autocolante pe țesătură, urmați cu un agent de îndepărtare a petelor pentru a scăpa de ultimele bucăți de adeziv.

Reîmprospătați draperiile, așternuturile și tapițeria

Probabil că ați folosit un steamer de haine pentru a îndepărta cutele de pe draperiile nou atârnate sau o cuvertură nouă de pat. Dar acel steamer poate face mult mai mult decât să îndepărteze cutele; ajută și la îndepărtarea mirosurilor, a prafului și chiar a insectelor. Când cineva este bolnav și a petrecut mult timp pe canapea, folosiți un steamer pentru a purifica perne și tapițerie pentru a preveni transferul de viruși și bacterii.

Abordați petele de pe covor și tapițerie

Dacă descoperiți o pată de pământ pe covor, scaune auto sau tapițerie de mobilier, aburul dintr-un steamer de haine poate ajuta la slăbirea acesteia și poate fi mult mai ușor de îndepărtat. Începeți prin a ține steamerul la cel puțin 10 centimetri distanță de pată și lăsați-l să funcționeze timp de aproximativ 30 de secunde. Ștergeți zona cu un prosop alb curat și repetați după cum este necesar până când nu se mai transferă murdărie pe prosop. S-ar putea să fie nevoie să utilizați încă un agent de îndepărtare a petelor, dar rezultatele finale ar trebui să aibă mai mult succes.

Eliminați mucegaiul

Temperaturile ridicate și mucegaiul nu merg împreună, așa că folosiți steamerul pentru îmbrăcăminte pentru a elimina mucegai în pardoselile din baie și în cabina de duș. Steamerul vă va ajuta, de asemenea, să slăbiți orice murdărie care a pătat chitul de pe podele în bucătării și băi.

Slăbiți urmele de săpun de pe faianță și ușile de duș

Înainte de a începe să spălați baia, folosiți steamerul pentru a șterge urmele de săpun de pe plăcile ceramice și pereții din piatră naturală, ușile de duș și corpurile de instalații sanitare.

Faceți ferestrele și oglinzile să sclipească

Folosiți steamer pentru a îndepărta petele și praful de pe ferestre și oglinzi. Asigurați-vă că urmați cu o cârpă sau racletă din microfibră fără scame, pentru a evita dungile. Probabil că nu va trebui să utilizați alte produse de curățat.

Curățați mașina în interior și în exterior

Nu este nevoie să păstrați steamerul pentru haine numai în interior. Când este timpul să vă spălați și să vă curățați mașina, steamerul este excelent pentru îndepărtarea murdăriei dure de pe capacele roților și barelor de protecție. Utilizați steamerul pentru a îndepărta petele de pe tapițeria mașinii și covorașele de interior. Și nu uitați să curățați geamurile și oglinzile cu steamerul, pentru a le face să strălucească.

Eliminați microbii de pe jucării

După orice sesiune de joacă, luați-vă câteva minute pentru a da jucăriilor din plastic și animalelor de pluș o aburire bună. Temperaturile ridicate vor ucide majoritatea virușilor fără substanțe chimice dure. Din păcate, nu ar trebui să folosiți un steamer pentru haine pe cărți sau jucării din lemn vopsite.