Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Mândruţă: „Ştiu că mi-am dezamăgit publicul de la ştiri”
Lucian Mândruţă: „Ştiu că mi-am dezamăgit publicul de la ştiri”

Lucian Mândruţă: „Ştiu că mi-am dezamăgit publicul de la ştiri”

După ce a finalizat un sezon al emisiunii "Pâine şi Circ", producţie care "i-a îndurerat pe unii", vedeta Antenei 1 pregăteşte un talk-show "de societate", care va fi lansat în această toamnă.

După ce a părăsit pupitrul ştirilor Antenei 1, Lucian Mândruţă a nun ţa că schimbarea nu este o penalizare venită în urma scandalului de infidelitate, ci un drum nou, la care porneşte cu entuziasm.

După ce a realizat un sezon al emisiunii de divertisment "Pâine şi Circ", atitudinea lui este mai rezervată. Preferă să privească, însă, înainte, către luna septembrie, când va modera un talkshow "de societate", aşa cum spune pentru EVZ.

EVZ: S-a terminat primul sezon din "Pâine şi Circ". Concluziile?
Lucian Mândruţă:
Umorul este o treabă extrem de serioasă, al naibii de serioasă, îngrozitor de grea. După prima lună, oamenii au zis că mai bine făceam ştiri, dar după a doua lună a apărut o a doua categorie de public, care a zis că e OK ce fac. Evident, cel mai memorabil moment a fost cel cu jacuzzi, iar acum, când mă întâlnesc pe stradă cu cunoscuţi, mă întreabă dacă nu vreau să fac baie cu ei. E foarte greu să mai inovezi astăzi un material de talk- show, pentru că sunt foarte multe emisiuni de gen.

Ai zis că era mult mai uşor la ştiri. Era şi mai plăcut la ştiri?
Diferenţa dintre ştiri şi talkshow este că la ştiri e ca la fast- food, ţi se aduce totul la nas, costă puţin din timpul tău, merge repede. Aici producţia e gândită ca la piaţă, te duci la o reţetă, apoi o mai coci, o mai arzi, o mai dregi cu sare de lămâie, de aceea e mai complicat, pentru că e o emisiune care cere o producţie mai complicată.

Nu te-ai gândit să te întorci, în viitorul apropiat, la ştiri?
Mi-e dor de ştiri, dar nu m-am gândit să mă întorc. Cu ratingul am început destul de bine, dar spre vară a scăzut. În prima lună a fost mai OK, după aceea a venit vara şi lumea s-a dus la terasă.

Ţi-a fost greu să-i convingi pe oameni să participe la emisiune?
Foarte greu. Mai ales pe cei pe care trebuia să-i conving să intre în jacuzzi. Am avut o listă de 1.000 de oameni, şi am reuşit să conving 10, dintre care am difuzat doar 8 emisiuni.

Ai fost pus în situaţia de a face, în emisiune, ceva cu care nu erai de acord?
Da. Era un moment în care trebuia să-mi scot nişte ficaţi de sub cămaşă, să indic, cumva, că emisiunea asta mi-a mâncat ficaţii. Şi nu am fost de acord să pun nişte ficaţi, proaspeţi, de porc, pe pielea mea. Nu ştii niciodată ce boli poţi lua.

Chiar îţi place ceea ce faci?
E greu să zici asta despre un lucru care se întâmplă în televiziune. Eu sunt un om modest şi n-aş spune niciodată asta, oricât de mult mi-ar plăcea. De obicei, descoperi că ai făcut un lucru minunat la câţiva ani după sau că ai făcut un lucru îngrozitor, a doua zi, dimineaţă. În momentul ăsta nu pot să zic decât că m-am distrat de minune. Mi-e greu să spun că mi-a plăcut această emisiune pentru că ştiu că o voi spune unor oameni care nu au văzut toate emisiile, dar au auzit de spre ea o mulţime de lucruri îngrozitoare şi atunci vor zice: "Băi, Mândruţă e nebun". Dacă vorbesc cu oameni care au văzut toate emisiunile, ei înţeleg că m-am simţit bine.

Ce va fi de acum înainte?
Voi face, din toamnă, o nouă emisiune. Iar pentru cealaltă emisiune, îmi doresc să aduc în faţa televizorului publicul acela urban, deştept, care să se uite la o emisiune în care să glumim pe seama a ceea ce se întâmplă în ţară. N-o să glumim tot timpul. Va începe, cu aproximaţie, din septembrie. Va fi un talk-show de societate. Vom discuta tendin ţe, ultimele evoluţii, poate din politică, poate din IT. Dacă descopăr că masa la Bamboo a scăzut, brusc, de la 25 de milioane la cinci milioane, atunci, da, va fi subiect de emisiune. Dar, dintr-un ton relaxat.

Simţi că ţi-ai dezamăgit publicul care te admira la ştiri?
Da, în mod clar. Pe unii i-am dezamăgit, pe alţii i-am îndurerat. Sigur, alţii au zis "foarte bine, ducă-se". Publicul e ciudat, dar nu e ca şi cum ai pierde un membru al familiei. În meseria asta trebuie să te gândeşti la managementul carierei şi nu la sentimentalisme. Televiziunea este o chestie care nu te poţi lăsa tu, dar ea se poate lăsa de tine. E o meserie dură, e ca o femeie frumoasă care are mulţi curtezani. Dar, sigur că mie dor de ştiri. Însă îţi zic sigur că nu există negocieri pentru ştiri.

AMUZAMENT

Ecoul unui scandal

Te mai urmăreşte imaginea de acum ceva vreme?
Nu, dar mă urmăresc băieţii ăia, paparazzii. Chiar zilele trecute îmi căutam un magnetofon pe Lipscani şi m-au urmărit vreo două ore. Şi, dacă au văzut că nu mă întâlnesc cu nimeni şi n-au subiect, au sărit pe mine să mă întrebe ce mai fac. I-am înţeles că n-au subiect. Cât despre scandal… Ţii minte când a căzut Emil Boc la Andrei Gheorghe în emisiune? Din momentul ăla, Boc a căpătat brusc personalitate. Boc era cel care face poc. Aşa şi cu mine. Înainte de scandal, eram un om la locul meu, după scandal, tabloidele au devenit interesate de mine. Mă distrez. Măcar ştiu că pot parca oriunde şi nu-mi fură nimeni oglinzile la maşină pentru că stau tot timpul băieţii cu ochii pe maşina mea.