Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bute şi-a pierdut prima poziţie din topul boxrec.com
Lucian Bute şi-a pierdut prima poziţie din topul boxrec.com

Lucian Bute şi-a pierdut prima poziţie din topul boxrec.com

Victoria americanului în Super Six l-a propulsat pe acesta pe primul loc în clasamentul categoriei supermijlocie întocmit de celebrul site de box.

Pugilistul american Andre Ward a devenit numărul 1 mondial la categoria supermijlocie conform ierarhiei celebrului site boxrec.com. Ward îl detronează astfel pe Lucian Bute, cel care a dominat acest clasament în ultimii doi ani.

"Boxrec.com" este unul dintre cele mai complete site-uri de box din lume, unde sunt înregistraţi pugliştii profesionişti din toate timpurile. Site-ul are propriile ierarhii, foarte respectate în întreaga lume a boxului. Victoria din turneul Super Six, proiectul platformei de televiziune "Showtime" rezervat celor mai buni "supermijlocii" din lume (mai puţin Lucian Bute, neinvitat), a fost cea care l-a propulsat pe Andre Ward pe primul loc al categoriei.

Americanul îl evită pe român

În acest moment, în clasamentul "boxrec.com", Andre Ward, 27 de ani, e lider, cu 903 puncte, cu 11 mai multe decât are campionul nostru.

În plus, americanul deţine acum două centuri mondiale, WBA şi WBC. Pe locurile următoare, la mare distanţă de Ward şi de Bute, se află britanicul Carl Froch şi neamţul de origine rusă Robert Stieglitz. Tocmai de aceea, întreaga lume a boxului profesionist şi-ar fi dorit un meci între cei mai buni "supermijlocii" din lume la această oră.

Din păcate, americanul Andre Ward, cel care înaintea finalei turneului Super Six declara că acel care va învinge va trebui să se bată cu Bute, îl evită acum cu regularitate pe Lucian al nostru.

Cu cine se va bate Ward?

Acuzat, inclusiv de Ward, că se bate cu adversari "de mâna a doua", Lucian Bute, campionul mondial IBF, a fost prezent acum o săptămână şi jumătate la Atlantic City la finala Super Six, pentru a negocia un meci cu cel care se va impune. Ward a amânat atunci un răspuns clar, iar acum două zile l-a refuzat oficial pe Lucian Bute, lăsând impresia că se teme de român.

"Sunt foarte curios să aflu numele următorului adversar al lui Ward. Simt că va fi unul fără nume", e de părere Rudel Obreja, preşedintele FR de Box.

REACŢII

"E un lucru normal. Ward a câştigat finala Super Six şi a adunat punctele necesare pentru a trece pe prima poziţie în acest clasament.”

RUDEL OBREJA, preşedintele FR de Box

"Câştigătorul Super Six trebuie, obligatoriu, să se bată cu Lucian Bute, pentru a vedea cine e cel mai bun supermijlociu din lume.”

ANDRE WARD, campion WBA şi WBC

Citiţi şi:

  • Bute: "Un meci cu Ward este o prăjitură pentru HBO!"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News