Evenimentul Zilei > Actualitate > Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial! Românii au făcut senzaţie la Montreal!
Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial! Românii au făcut senzaţie la Montreal!

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial! Românii au făcut senzaţie la Montreal!

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins prin TKO, în repriza a noua, pe americanul Jesse Brinkley. Bute şi-a pus la bătaie la Montreal pentru a şasea oară centura IBF.

"A fost o seară excelentă şi o victorie foarte frumoasă", a declarat Lucian Bute, la final, pentru Radio România Actualităţi, care a transmis în direct meciurile în care au boxat Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

CITIŢI ŞI: Bute: "Am crezut că i-am mutat ficatul"
În cadrul aceleiaşi gale, de la "Bell Center" din Montreal, alţi doi români au făcut senzaţie.
Ionuţ Dan Ion, alias Jo Jo Dan, şi Adrian "Rechinul" Diaconu au făcut specatcol repurtând victorii spectaculoase.
Nicio televiziune din România nu s-a înghesuit să transmită evenimentul de la Montreal în care, pentru prima oară, s-au bătut cei mai buni trei profesionişti români.
În urma acestui succes, Lucian Bute rămâne neînvins la profesionişti. Bute a repurtat a 27-a victorie din carieră din tot atâtea partide. A fost al 22-lea KO din cariera sa la profesionişti!!!
Meciul Bute vs. Brinkley a fosti comentat LIVE pe evz.ro.
Unde îl vedem pe Bute?
Trimisul Radio România, Adrian Fetecău, a intrat în direct imediat după ştirile de la ora 5:00.
A început gala de la "Bell Centre" din Montreal:

Primul român urcat în ring a fost Ionuţ Dan Ion, alias Jo Jo Dan, care s-a confruntat cu argentinianul Andres Pablo Villafane. Jo Jo, 29 de ani, a învins prin KO în runda a 4-a. Este a 27-a victorie din carieră a lui Jo Jo Dan (din 28 de meciuri).
A urmat Adrian "Rechinul" Diaconu, cel care nu mai cunoscuse gustul victoriei din aprilie anul trecut! Ploieşteanul a boxat excelent într-un meci la finalul căruia, dacă ar fi pierdut, şi-ar fi anunţat retragerea. Diaconu, care l-a bătut clar lapuncte pe americanul Omar Sheika, a contabilizat a 27-a victorie din carieră(din 29 de meciuri).

 • supermijlocie: Lucian Bute vs. Jesse Brinkley 12 reprize

  Arbitru: Sam Williams; judecători: Benoit Roussel, Sylvain Leblanc, Adalaide Byrd; supervisor: Lindsey Tucker

  LIVE LUCIAN BUTE vs. JESSE BRINKLEY

  BUTE intră în "Bell Center" în uralele publicului şi în stil de mare campion!
  Numărul 1 mondial la categoria supermijlocie e îmbrăcat într-un halat roşu pe muzica celebrei trupe U2!

  Brinkley: 33 de ani; 40 de meciuri: 35 de victorii (22 KO), 5 înfrângeri (2 KO); numărul 11 în lume, din 870 de pugilişti la supermijlocie

  BUTE: 30 de ani; 26 de meciuri: 26 de victorii (21 KO)

  – prima repriză
  : o rundă de tatonare, lipsită de spectaculozitate; Lucian a încercat să dea drumul braţului stâng, dar Brinkley pare că a venit cu temele făcute!

  – repriza a doua: Brinkley, doar 1,78 metri (cu 10 cm mai scund decât Lucian), încearcă să stea cât mai aproape de român; "Bute! Bute!", se aude din sală
  A fost o rundă în care arţăgosul Brinkley a lăsat o impresie bună; Lucian Bute îşi studiază în continuare, în stilul său caracteristic, adversarul şi caută să lovească economicos

  – repriza a treia: Lucian a dat drumul la braţe şi a lovit mult mai mult; două stângi la corp l-au îndoit pe american, dar acesta se ţine tare; repriză clară în favoarea lui Bute

  – repriza a patra: şi această rundă a fost controlată de Lucian, care trebuie însă să fie atent; americanul Brinkley e foarte inteligent

  – repriza a cincea: repriză senzaţională a lui Bute, care, cu 20 de secunde înainte de final, l-a surprins pe Brinkley cu un upercut de stânga la corp; americanul a fost numărat, după care a tras de timp scuipând proteza şi rupându-şi bandajul de la mâna dreaptă!

  – repriza a şasea: americanul a reuşit să reziste! Bute a boxat ca un supercampion, dar parcă refuză să pună capăt luptei

  – repriza a şaptea: Brinkley rezistă în continuare! Mai mult, încearcă să-l surprindă pe campionul mondial; Lucian îşi pregăteşte prea mult stânga sa de temut
  În sală şi-a făcut apariţia şi Adrian Diaconu.

  – repriza a opta: echilibrată în primele două minute, runda a fost senzaţională pe final, când americanul Brinkley a fost din nou numărat şi salvat de clopoţel! Faţa americanului e plină de sânge! Brinkley e tot mai aproape de KO!

  – repriza a noua: la discreţia românului care îl trimite definitiv la podea pe Brinkley cu o stângă senzaţională!!!

  BUTE CÂŞTIGĂ!!!

  Brinkley nu îşi revine…

 • semigrea: Adrian Diaconu vs. Omar Sheika 10 reprize

  Arbitru: Michael Griffin | judecători: Richard DeCarufel 98-91, Jean Gauthier 97-92, Jack Woodburn 98-92

  – prima repriză: a fost runda lui Diaconu; 3 minute destul de echilibrate, dar Diaconu a reuşit câteva lovituri precise
  – repriza a doua: o repriză echilibrată până în minutul 2:19, atunci când Sheika l-a surprins pe Diaconu cu o directă de dreapta teribilă! "Rechinul" a fost numărat, dar şi-a revenit miraculos şi a terminat în atac runda
  – repriza a treia: o rundă  destul de echilibrată, cu un final încins, în care ambii pugilişti au lovit puternic şi spectaculos
  – repriza a patra: echilibrată şi această rundă; Diaconu încearcă să-şi impună ritmul
  – repriza a cincea: o rundă în care Sheika a încercat să conducă ostilităţile în ring, dar Diaconu a fost cel care a lovit; Diaconu a dat însă primele semne de oboseală
  – repriza a şasea: Diaconu ţine din ce în ce mai greu ritmul; Sheika a fost mult mai clar în lovituri
  – repriza a şaptea: rundă destul de echilibrată, animată în partea a doua; Diaconu a găsit resurse şi a punctat mai mult
  – repriza a opta: repriză începută furtunos de Sheika; Diaconu a fost aproape de fi din nou numărat; Diaconu a încercat să echilibreze, uneori a reuşit, dar repriza e a americanului
  – repriza a noua: rundă excelentă a ploieşteanului Adrian Diaconu; Sheika a venit ca un tăvălug peste român, dar Diaconu a boxat inteligent
  -repriza a zecea ULTIMA: din nou o rundă excelentă a lui Adrian Diaconu, care a luptat foarte, foarte inteligent; foarte bine pregătit fizic, Adrian a avut un final entuziasmant!!!

  AŞTEPTĂM DECIZIA JUDECĂTORILOR:

  VICTORIE UNANIMĂ PENTRU DIACONU!

  "A fost o mare victorie pentru mine", a spus, imediat după meci, la Radio România, Adrian "Rechinul" Diaconu.
  Ultimul succes al lui Diaconu fusese înregistrat în 4 aprilie 2009. După acea luptă, cu David Whittom, Diaconu a susţinut cele două meciuri de coşmar cu Jean Pascal.

 • welter (mijlocie mică): Ionuţ Dan Ion vs. Andres Pablo Villafane; victorie pentru Jo Jo Dan, care s-a impus prin KO în repriza a 4-a (din 10)

  Abitru
  : Marlon Wright | judecători: Richard DeCarufel, Sylvain Leblanc, Jack Woodburn
 • superpană: Benoit Gaudet vs. Ceferino Dario Labarda; victorie pentru Gaudet prin KO în repriza a 6-a (din 10)

  Arbitru
  : Jean-Guy Brousseau | judecători: Claude Paquette, Pasquale Procopio, Benoit Roussel
 • cocoş: Sebastien Gauthier vs. Julio David Roque Ler; victorie la puncte pentru Gauthier după 8 reprize; decizie în unanimitate

  Arbitru
  : Michael Griffin | judecători: Jean Gauthier 80-72, Claude Paquette 80-72, Pasquale Procopio 79-73
 • superuşoară: Pier Olivier Cote vs. Walter Sergio Gomez; victorie a lui Olivier Cote prin TKO în repriza a 6-a (din 8)

  Arbitru
  : Jean-Guy Brousseau | judecători: Richard DeCarufel, Benoit Roussel, Jack Woodburn
 • supermijlocie: Francy Ntetu vs. Martin Desjardins; victorie pentru Ntetu după 4 reprize

  Arbitru: Marlon Wright | judecători: Jean Gauthier 38-36, Claude Paquette 37-37, Pasquale Procopio 38-36

"Mă bucur că am câştigat. Nu îmi văzusem adversarul până la meci. Am rămas surprins când am văzut că e stângaci! Eu mă pregătisem două luni pentru un adversar de mână dreaptă! Dar până la urmă l-am făcut KO", a declarat Jo Jo Dan la Radio România.
Cei mai buni români sunt pe afişul galei

În cadrul galei de la "Bell Centre" din Montreal, se vor disputa şapte partide. În afara lui Bute, vor mai urca în ring alţi doi pugilişti români, Adrian "Rechinul" Diaconu şi Ionuţ Dan Ion, alias Jo Jo Dan.
Practic, gala de la Montreal îi are pe afiş pe cei mai buni puglişti profesionişti români ai momentului.
În urmă cu doar câteva minute, Adrian Fetecău, cel care va comenta gala pentru Radio România Actualităţi, ne-a declarat că meciul lui Adrian Diaconu e chiar mai important decât cel al lui Bute.
Pentru Diaconu ar putea fi ultimul meci
"În cazul unei înfrângeri, Adrian Diaconu, 32 de ani, se va retrage. El vine după o dublă-operaţie la mâna stângă, la cot şi pumn, dar e mai pregătit ca niciodată. O victorie îi relansează cariera", a spus, pentru evz, Adrian Fetecău.
La Montreal, se încinge atmosfera în jurul galei al cărei main-event e meciul Bute vs. Brinkley. "Nu sunt mulţi români, poate câteva zeci, dar canadienii ţin la cei trei pugilişti ai noştri ca la ai lor. I-au adoptat practic, iar Lucian, Adrian şi Jo Jo vor avea parte de o atmosferă unică", a comentat Fetecău.
Supergală pe 19 martie

Celebrul canal de televiziune HBO, cel care dă ora exactă în boxul profesionist, are de gând să organizeze o supergală la "Bell Centre" din Montreal la primăvară. 
Intenţia americanilor e aceea de a pune în scenă două meciuri de mare atracţie: Lucian Bute vs. Kelly Pavlik şi Adrian Diaconu vs. Tavoris Cloud!
Francisc Vaştag le ţine pumnii celor trei pugilişti români
Acasă, în România, la mii de kilometri distanţă de Montreal, fostul mare campion Francisc Vaştag le ţine pumnii celor trei pugilişti români. Ca antrenor, Vaştag i-a avut la lot pe Bute, Diaconu şi Jo Jo Dan.
"Feri m-a sunat din România şi m-a rugat să le transmit celor trei băieţi baftă maximă. Mi-a zis că, împreună cu mai mulţi prieteni, va sta în jurul aparatului de radio şi va asculta gala", ne-a declarat Adrian Fetecău.
26 de meciuri, 26 de victorii

Numărul 1 mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute, 30 de ani, porneşte ca favorit şi în această confruntare. O spune chiar el. "Sunt favorit. Sunt campionul", a declarat Bute, pentru care Brinkley este "carne de tun".

Bute a urcat ultima oară în ring pe 17 aprilie, atunci când l-a bătut în doar trei reprize pe columbianul Edison Miranda.

Meciul cu Jesse Brinkley, 33 de ani şi numărul 11 mondial, e cel de-al 27-lea din cariera lui Lucian Bute.
Gălăţeanul are un procentaj al victoriilor de sută la sută. Mai mult, din cele 26 de victorii ale lui Bute, 21 s-au încheiat înainte de limită.
Bute îşi va pune la bătaie în această dimineaţă centura IBF a supermijlociilor pentru a şasea oară.
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xDoWBDBcfNc?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xDoWBDBcfNc?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Lucian a cucerit titlul IBF, una dintre cele mai importante din lumea boxului profesionist, pe 19 octombrie 2007, atunci când i-a "furat" centura columbianului Alejandro Berrio.
De atunci, cu titlul pe masă, Bute i-a bătut pe William Joppy, Librado Andrade (de două ori), Fulgencio Zuniga şi Edison Miranda.