Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie - VIDEO

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie - VIDEO

Pugilistul român Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins pe mexicanul Librado Andrade, într-un meci disputat în această dimineaţă, la Montreal, potrivit Mediafax.

Bute s-a impus la puncte, după un meci de 12 reprize, după ce în runda a zecea l-a trimis la podea pe Andrade, care a fost numărat de arbitru. În ultimele secunde ale meciului, Bute a căzut la podea şi a fost numărat de arbitru, însă a fost "salvat" de gongul final.

Decizia celor trei arbitri-judecători a fost în unanimitate în favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110. În urma acestui meci, Lucian Bute, care evoluează pentru clubul canadian Interbox, a rămas neînvins în 23 de meciuri, în timp ce Andrade a înregistrat a doua înfrângere în 29 de partide.

La gala de la Montreal au fost prezenţi peste 16.000 de spectatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

"A fost foarte greu, un adversar foarte puternic. Mă bucur că am rămas campion mondial. A fost cel mai greu meci din cariera mea. Mulţumesc publicului că a fost alături de mine. Mulţumesc lui Dumnezeu că am rămas campion mondial", a declarat Bute la Radio România Actualităţi.

Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei. Leu a devenit campion mondial, versiunea WBO, după ce l-a învins, în 22 februarie în 1997, pe panamezul Santiago Samaniego, în timp ce Doroftei a cucerit, în 5 ianuarie 2002, titlul de campion mondial a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

Andrade se simte nedreptăţit

Pugilistul mexican Librado Andrade a declarat, după ce a pierdut meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa lui Lucian Bute, că arbitrul a încetat să numere atunci când românul se afla la podea.

Potrivit AFP, după ce Bute a fost trimis la podea de o lovitură de dreapta a lui Andrade, cu trei secunde înainte de final, arbitrul Marlon Wright a numărat într-un mod neobişnuit de lent. Arbitrul chiar s-a oprit câteva momente deoarece, în opinia lui, Andrade sărbătorea deja victoria ridicând braţele şi gesticulând în ring, în contextul în care regulamentul prevede că pugilistul trebuie să rămână în colţul lui în timpul numărătorii. Acest lucru i-a fost de folos lui Bute, care a avut timp să se ridice, deşi părea KO.

"Credeam că am câştigat. El era complet KO. Este scandalos. Arbitrul a încetat să numere", a declarat Andrade, revoltat, la cobrârea din ring.

"Eram obosit la finalul meciului. Însă am câştigat. În repriza a 12-a, Andrade a profitat de oboseala mea. M-a trimis la podea, a câştigat această repriză, dar eu am câştigat meciul", a spus Lucian Bute.

"Am numărat regulamentar. Începând din momentul în care Andrade şi-a părăsit colţul, am încetat să mai număr. În acest timp, Bute s-a ridicat. Şi meciul s-a încheiat. Chiar atitudinea lui Andrade l-a costat acest KO. El i-a dat timp lui Bute să recupereze. Totul s-a întâmplat pentru că nu a stat în colţul lui", a spus arbitrul Wright, potrivit Mediafax.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 12:47

Citiţi şi:

Bute îşi apără centura la radio

Librado Andrade versus Lucian Bute