Evenimentul Zilei > Social > Lucia Hossu-Longin pregătește un nou documentar
Lucia Hossu-Longin pregătește un nou documentar

Lucia Hossu-Longin pregătește un nou documentar

Credeați că s-a oprit? Lucia Hossu-Longin a împlinit 78 de ani și tocmai a terminat de filmat alte episoade din seria ”Figuri legendare ale Rezistenței”. În vară, va împlini 30 de ani de la primul episod. Este un documentar unicat în Europa.

Lucia Hossu-Longin pregătește un nou documentar. Ea a împlinit pe 24 septembrie 2020 frumoasa vârstă de 78 de ani. Pentru un jurnalist de forță cum este ea, vârsta este doar o cifră în buletin. Tocmai a terminat de filmat noi episoade din serialul ”Figuri legendare ale Rezistenței”.

Lucia Hossu-Longin pregătește un nou documentar

Lucia Hossu-Longin a ajuns la aproape 300 de episode din celebrul serial ”Memorialul durerii”. Primele 120 de episoade au fost achiziționte de Biblioteca Congresului American și de arhivele Hoover. Au fost filmate peste 100.000 de minute cu supraviețuitori ai închisorilor comuniste.

Acum a început să monteze ce a filmat pentru următoarele episoade din ”Figuri legendare ale Rezistenței”. ”Lăcrimez de fiecare dată când văd și aud oamenii excepționali prezenți în film și-mi aduc aminte de fiecare dintre ei. Din păcate, cei mai mulți dintre ei nu mai sunt în viață. Din fericire, ei vor trăi veșnic, grație acestui documentar. Nimeni, în spațiul comunist european, nu a avut o asemenea epopee eroică. Nici o televiziune din Europa nu a produs un serial de asemenea dimensiuni, consacrat martiriului, luptei, eroismului acestui popor, dar și nenorocirilor și crimelor sistemului comunist, peste 200 de episoade (…)”, a spus Lucia Hossu-Longin.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: