Antrenorul Mircea Lucescu continuă să arate cu degetul spre alt "vinovat" pentru accidentul rutier pe care l-a provocat pe 6 ianuarie, deşi martorii şi poliţiştii au indicat clar că vina i-a aparţinut exclusiv tehnicianului.

"Il Luce" l-a luat din nou la rost pe vatmanul de pe tramvaiul 1, Marian Bartoc, acuzându- l că l-a lovit intenţionat. "Eu văzusem tramvaiul, vatmanul mă văzuse pe mine, eram sigur că va opri", a spus Mircea Lucescu, ieri, pentru site-ul oficial al echipei Şahtior Doneţk.

"Il Luce" nu se află la primul atac la adresa nefericitului vatman Marian Bartoc, declarând recent, pentru GSP, că: "Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am zărit de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!".

Acuzaţiile de atunci l-au lăsat pe Lucescu singur împotriva tuturor, toată lumea amintindu-şi că tehnicianul nu poate nici în ruptul capului să-şi asume vreodată vreo vină, cât de mică, punând toate înfrângerile în cârca arbitrilor.

"Il Luce" a devenit un veritabil expert în scuze penibile, invocând la un moment dat, după o înfrângere cu Dinamo Kiev, şi că "iarba a fost prea mare!".

Nu s-a învăţat minte: "Mă voi urca din nou la volan"

Antrenorul în vârstă de 66 de ani susţine că incidentul rutier nu l-a speriat: "Mă voi urca din nou la volan, de ce nu?". Tehnicianul le-a spus ucrainenilor că de abia aşteaptă să se întoarcă la conducerea tehnică a "minerilor".

"Mă simt mult mai bine, în special faţă de cum eram în urmă cu ceva timp. Chiar pot spune că acum mă simt bine. Sunt în perioada de recuperare şi sper că în curând voi merge acasă. Nu ştiu când se va întâmpla asta, depinde de ce spun doctorii. Vreau să revin cât mai repede alături de echipă şi sper că doctorii îmi vor permite asta", a mai declarat Mircea Lucescu.

Au comis-o la primul amical al anului

Şahtior Doneţk îi resimte lipsa antrenorului român. Ieri, "minerii", conduşi de "secundul" Alexandru Spiridon, au călcat strâmb la primul meci amical din 2012, remizând cu naţionala olimpică ("Under 23") a Uzbekistanului, scor 1-1.

"Nu am un TV aici, dar există o persoană însărcinată să urmărească meciurile de pregătire ale lui Şahtior, iar eu voi primi detaliile. Ţin legătura cu staff-ul meu. Mereu vorbesc cu Spiridon, Nicolini, Palkin şi cu medicii. Vorbesc foarte des şi cu preşedintele", a încheiat Mircea Lucescu.

"Eu văzusem tramvaiul, vatmanul mă văzuse. Eram sigur că va opri.“

MIRCEA LUCESCU, antrenor la Şahtior Doneţk

RECUNOŞTINŢĂ

Mesaj pe panourile publicitare la Doneţk

Ucrainenii au găsit o metodă originală de a-l încuraja pe antrenorul care le-a transformat echipa dintr-o grupare modestă într-una cu pretenţii.

Pe panourile publicitare din Doneţk au apărut afişe înfăţişându-l pe tehnicianul român cu fularul lui Şahtior de gât. Imaginea este însoţită de mesajul "Mister, însănătoşeşte-te! Întoarce- te cât mai repede la Doneţk!".

Mesajul prin care ex-sovieticii îi arată românului preţuirea este semnat "un suporter al lui Şahtior".

"Nu ştiam că prin Doneţk sunt afişe cu pozele mele şi cu mesaje de încurajare. Vestea asta chiar m-a mişcat. Mulţumesc foarte mult", a spus Mircea Lucescu.

Nu este exclus ca "fanul" care a semnat acest mesaj să fie chiar Rinat Ahmetov, patronul "minerilor", care l-a vizitat pe Lucescu de două ori la spital.
Citiţi şi:

  • Lucescu a pozat şi a vorbit doar pentru fanii ucraineni
  • Orgoliosul Lucescu a fost lovit de un vatman stelist, care în 19 ani nu a avut niciun accident
  • Cazul Lucescu. "Dovada Poliției pentru asigurare spune că vatmanul nu e de vină”
  • CINE ESTE DE VINĂ? Mircea Lucescu dă vina pe vatman: "Parcă a vrut să dea peste mine!". Vatmanul: "Poliţia va decide"
  • Mircea Lucescu, aproape de externarea din spital