Lucescu: "Nu meritam inca trei echipe in Liga"

Lucescu: "Nu meritam inca trei echipe in Liga"

Reputatul tehnician roman crede ca formatiile noastre trebuie sa aiba intai, vreme de doi-trei ani, performante in Cupa UEFA.

Romania lupta la baioneta cu Portugalia si Germania pentru a inscrie trei echipe la editia 2008/2009 din Liga Campionilor (doua calificate direct in grupe). In prezent, tara noastra se afla pe pozitia a saptea in clasamentul coeficientilor UEFA, fiind in afara obiectivului propus. Mai mult, Romania este la un pas de a-si pierde joi reprezentantele ramase in Cupa UEFA.

Mircea Lucescu, antrenorul ucrainenilor de la Sahtior Donetk, crede ca Dinamo poate ramane in Europa. In schimb, reputatul tehnician se indoieste ca Romania va ajunge in scurt timp sa aiba trei formatii la "masa bogatilor".

"Dinamo va recupera handicapul" EVZ: Domnule Mircea Lucescu, credeti ca Dinamo si Steaua se pot califica in "optimile" Cupei UEFA?

Ne puteți urmări și pe Google News

Mircea Lucescu: Dinamo este in carti, in timp ce Steaua este aproape eliminata. Stelistii au avut ghinion in tur. Sevilla este o echipa buna, dar nu merita sa castige, in Ghencea, la o diferenta de doua goluri.

Cum ar trebui sa abordeze Dinamo meciul cu portughezii?

Dinamo va recupera handicapul. Totusi, scorul de 1-0 consemnat la Lisabona este periculos. Orice gol primit poate fi fatal. Dinamovistii trebuie sa marcheze rapid. Acest lucru ii poate da peste cap pe oaspeti. Trebuie sa forteze din primul minut, dar sa-si apere si spatele. Sunt convins ca Mircea Rednic stie sa-si surprinda adversarul.

Jucatorii dinamovisti sustin ca rabdarea ar putea fi cheia meciului.

Au si ei dreptate, dar, de multe ori, te trezesti in minutul 90 ca ti-ai pierdut timpul de pomana.     "Au pierdut prosteste"

De ce miracol al trebui sa beneficieze Steaua pentru a intoarce handicapul de la Bucuresti? Stelistii au pierdut prosteste. Cred ca arbitrul i-a dezavantajat. Am revazut de multe ori faza pretinsului hent al portarului Cernea. Nu cred ca trebuia acordata lovitura libera pentru Sevilla. Golul primit la finalul primei reprize i-a dat peste cap. Steaua poate obtine calificarea doar daca va evolua ca la Madrid. A fost o echipa extraordinara impotriva Realului.

Merita Romania trei formatii in Liga Campionilor?

Nu meritam inca trei echipe in Liga. Avem nevoie de doi-trei ani cu succese in Cupa UEFA. Echipele romanesti trebuie sa repete performantele reusite in sezonul trecut de Rapid si Steaua. Totul trebuie facut treptat. Campionatul a crescut mult in valoare si, de aceea, au inceput sa apara rezultatele in Cupa UEFA.

M-as bucura sa avem trei echipe in Liga, dar mai avem de crescut. De asemenea, cred ca tarile vestice isi vor lua masuri de aparare. Ca si Sahtior Donetk, si echipele romanesti au fost dezavantajate de arbitri. Rapid chiar a pierdut sansa de a iesi din grupe.

Dupa 1-1 la Donetk, va reusi Sahtior calificarea la Nancy?

Vom avea un meci infernal. Nancy a pierdut meciul de campionat cu PSG (n.r. - scor 0-3). A fost o victorie mincinoasa. Nancy a dominat, dar a ratat enorm si a fost furata de arbitru, care a dictat un penalty inexistent. Cred ca ne vom impune jocul, dar va trebui sa facem fata jocului agresiv al francezilor.