LUARE DE OSTATICI la o şcoală din Paris

LUARE DE OSTATICI la o şcoală din Paris

Un bărbat înarmat a luat ostatică o persoană adultă la o grădiniţă la sud de Paris, în această dimineaţă.

UPDATE 4: Bărbatul care a luat ostatici a fost reţinut, iar ostaticul a fost eliberat, au anunţat surse poliţieneşti şi judiciare citate de AFP. RAID, unitatea de elită a poliţiei franceze, a reuşit să-l elibereze pe ostatic în cursul negocierilor cu agresorul, care a fost apoi imobilizat, fără ca nimeni să fie rănit.

În timpul negocierilor, agresorul a vorbit incoerent şi şi-a exprimat dorinţa de a muri, a indicat o sursă judiciară, precizând că acesta nu s-a comportat într-un mod "ameninţător" cu ostaticul. UPDATE 3: Potrivit reporterilor cotidianului Le Monde, prezenţi la faţa locului, ostaticul ar fi fost eliberat, teafăr şi nevătămat. Poliţiştii au reuşit, între timp, să ia legătura cu el, dar acesta spunea doar propoziţii incoerente, nu avea nicio cerere clară. Bărbatul era înarmat cu un pistol. UPDATE 2: Nu s-a putut stabili niciun contact, deocamdată, cu autorul luării de ostatici, au declarat surse citate de AFP. Zona din jurul şcolii a fost izolată şi este securizată, la acest moment. UPDATE 1:  Şcoala Charles Perrault de Vitry se află la circa 7,5 km de centrul capitalei franceze. Poliţiştii au fost chemaţi la şcoală, la ora 07.00 dimineaţa (ora 8.00, ora României), unde se aflau 5-10 copii şi trei părinţi, în momentul respectiv. Copiii au fost eliberaţi rapid, a declarat un reporter citat de postul de radio France Info, aflat la faţa locului. Atacatorul are, se pare, în jur de 30 de ani, şi nu este cunoscut de către poliţişti. Purta un costum verde când a intrat în şcoală. Deşi nu este foarte clar ce anume cere acest bărbat, el pare foarte hotărât. Copiii au fost eliberaţi Un bărbat înarmat a luat ostatic un părinte la o şcoală din suburbiile Parisului, după ce a eliberat un grup de copii pe care îi reţinuse iniţial.

Părintele a venit să-şi aducă la şcoală copilul, în cartierul Vitry-sur-Seine, pentru activităţi de recreere pe timpul vacanţei de vară, anunţă poliţiştii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unităţi ale trupelor de elită RAID şi un negociator se află la faţa locului. Şcolile franceze sunt în vacanţă, dar desfăşoară activităţi de vară, precizează BBC. Incidentul s-a petrecut la un complex şcolar din suburbia Vitry-sur-Seine, care găzduieşte o grădiniţă şi o şcoală elementară. Un responsabil al poliţiei a menţionat că toţi copiii prezenţi în complex sunt în siguranţă, iar adultul ţinut ostatic este părintele unuia dintre copii.