Lovitură grea pentru Petrolul: A PLECAT COSMIN CONTRA! „Guriță” a semnat cu Getafe!

Lovitură grea pentru Petrolul: A PLECAT COSMIN CONTRA! „Guriță” a semnat cu Getafe!

Cosmin Contra nu mai e de azi antrenorul echipei FC Petrolul Ploieşti! Contra a renunţat la contractul cu Petrolul pentru a pleca în Spania, unde va pregăti o formație din Primera Division.

UPDATE: Cosmin Contra s-a înțeles cu oficialii echipei spaniole Getafe și a semnat un contract pe o perioadă de doi ani și jumătate! Informația a fost oferită chiar de site-ul oficial al echipei la care este legitimat și atacantul român Ciprian Marica. „Guriță” va fi prezentat oficial ca noul antrenor al formației Getafe mâine, în jurul prânzului. /// Petrolul a rămas fără antrenor! Cosmin Contra i-a anunţat în această dimineaţă pe oficialii echipei ploieştene că vrea să plece în Spania, de unde are o ofertă. Getafe e echipa care l-a ofertat pe Cosmin Contra încă de acum mai bine de o lună. Contra a infirmat în toată această perioadă zvonurile conform cărora el va părăsi Petrolul în plin campionat. După două egaluri în deplasare, cu FC Braşov şi Ceahlăul, şi o victorie acasă, cu Oţelul, Petrolul nu mai are şanse decât teoretice la titlul de campioană. Acesta e, se pare, şi motivul pentru care Cosmin Contra a decis să plece. Oficialii echipei FC Petrolul au şi dat un comunicat cu privire la situaţia de la Ploieşti după plecarea lui Contra. Iată comunicatul postat pe site-ul oficial al echipei Petrolul:

Începând de astăzi, contractul dintre FC Petrolul Ploiești și antrenorul Cosmin Contra s-a încheiat. Clubul nostru a luat act de dorința tehnicianului Contra de a renunța la funcție, în favoarea unei cariere în Spania.

Având în vedere performanțele obținute la FC Petrolul și tot ce a însemnat prezența sa la Ploiești în ultimul an și jumătate, clubul nostru a considerat absolut normal să-l înțeleagă și să-i respecte decizia.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Mulțumesc conducerii clubului pentru faptul că m-a înțeles și am încredere că și suporterii vor face același lucru. Petrolul va rămâne mereu în sufletul meu, este clubul care m-a lansat ca antrenor in fotbalul mare și voi încerca toată viața să-l ajut, la fel ca și pe toți oamenii implicați în acest proiect”, a declarat Contra.

La rândul său, proprietarul clubului, Dan Capră, a afirmat: ”Este o decizie grea pe care am fost nevoiți să o luăm astazi, dar nu puteam să-l refuzăm pe Cosmin, având în vedere ceea ce reprezintă el ca om și antrenor. Îi dorim mult succes în carieră și îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru orașul Ploiești. Îi asigurăm pe suporteri că vom lua imediat o decizie în privința noului tehnician al echipei, care suntem convinși că va asigura continuitate la nivelul performanțelor cu care fanii noștri s-au obișnuit deja”.

În cursul zilei de astăzi va avea loc o conferință de presă pe această temă.