Evenimentul Zilei > International > LOVITURĂ FATALĂ pentru așezările IRANIENE din SIRIA. Au fost BOMBARDATE în TOTALITATE
LOVITURĂ FATALĂ pentru așezările IRANIENE din SIRIA. Au fost BOMBARDATE în TOTALITATE

LOVITURĂ FATALĂ pentru așezările IRANIENE din SIRIA. Au fost BOMBARDATE în TOTALITATE

Infrastructurile iraniene din Siria au fost lovite aproape în totalitate de armata israeliană. Acest atac vine ca un răspuns la ultimele lor acțiuni.

Armata israeliană a lovit aproape în totalitate infrastructura iraniană din Siria, ca represalii la tirurile de rachete din cursul nopţii asupra poziţiilor sale de pe Platoul Golan, a declarat joi ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, scrie Agerpres.

„Am lovit aproape toate infrastructurile iraniene din Siria, ei nu trebuie să uite vechiul adagiu conform căruia, dacă peste noi cade ploaia, peste ei se va abate furtuna”, a afirmat Lieberman.

„Sper că am încheiat acest capitol şi au înţeles mesajul”, a mai spus ministrul.

Forţele iraniene din Siria au lansat, în cursul nopţii, un atac cu rachete împotriva poziţiilor armatei israeliene de pe Platoul Golan, a anunţat Israelul. Acesta a declanşat în replică unul din cele mai intense tiruri de rachete asupra teritoriului Siriei de la începutul conflictului în 2011.

Lieberman a precizat că niciuna din rachetele iraniene nu a căzut în interiorul teritoriului deţinut de Israel, fie având o traiectorie prea scurtă, fie fiind doborâte de apărarea israeliană.