"Anul trecut, Guvernul a crescut salariile bugetarilor cu 15%, pensiile cu 4%, salariul minim cu 15%, venitul minim garantat cu 8%, şi, cu toate astea, consumul populaţiei a stagnat, în condiţiile în care nici preţurile nu au au crescut, inflaţia anualizată, de 1,5%, fiind cea mai mică de după Revoluţie. În condiţiile în care s-au băgat în economie circa două miliarde euro care ar fi trebuit să meargă în consum, consumul nu a crescut", a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, la România TV.

În acest context, Guvernul pregăteşte un set de măsuri pentru stimularea cererii interne.

"Asta înseamnă că e nevoie de un set de măsuri, la care se lucrează în prezent, şi putem intra în detalii după ce acest set va fi agreat cu FMI şi Comisia Europeană, un set de măsuri ca să stimulăm cererea internă. Crescând consumul, creşte şi producţia, au şi firmele la ce să se raporteze",a subliniat Liviu Voinea.

Aceasta a mai spus că majorarea accizei la carburanţi nu reprezintă, în raport cu ansamblul temelor de discuţii cu FMI şi Comisia Europeană, o temă principală şi a subliniat că o amânarea a introducerii acesteia nu poate fi compensată decât prin creşterea colectării veniturilor sau prin amânarea unor cheltuieli.

Te-ar putea interesa și: