Evenimentul Zilei > Justitie > Liviu Dragnea, declaraţii dure la adresa lui Tudorel Toader, Adrian Năstase şi Victor Ponta
Liviu Dragnea, declaraţii dure la adresa lui Tudorel Toader, Adrian Năstase şi Victor Ponta

Liviu Dragnea, declaraţii dure la adresa lui Tudorel Toader, Adrian Năstase şi Victor Ponta

Preşedintele social-democrat a declarat, joi, că nu este mulţumit de raportul de evaluare prezentat, miercuri, de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, dar că decizia în ce priveşte soarta acestuia îi aparţine premierului Sorin Grindeanu.

"Nu, nu sunt mulțumit. Am zis că voi susține decizia ministrului într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susțin. Mă așteptam la o argumentație care să ne spună de ce trebuie să fie menținuți în funcție șefii parchetelor, ori argumentație pentru a cere revocarea lor.  Dar sunt dezamăgit. Însă punctul meu de vedere este o decizie pe care trebuie s-o ia primul ministru. Cele mai importante obiective ale Ministerului Justiţiei sunt legile din Justiţie. Dincolo de supărări, trebuie văzut cum trebuie modificată legislaţia din Justiţie. Trebuie văzut cu ce pachet vine. Avem semnale că pregăteşte un pachet de legi. Fiecare membru al Guvernului are şi un pachet de acte normative pentru a îmbunătăţi domeniul pe care îl coordonează”, a precizat Dragnea.

Întrebat despre interpretarea dată de Adrian Năstase, care a descoperit "o fractură evidentă" în raportul prezentat miercuri de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după evaluarea procurorului general şi a procurorului-şef DNA, Liviu Dragnea a răspuns că acesta “greşeşte profund”.

“Îl respect, dar nu mă așteptam să îl copieze pe Victor Ponta. Nu este nici o coabitare din partea mea cu preşedintele Iohannis. Am spus că vrem să avem o colaborare serioasă cu preşedintele. Ar putea să mă întrebe direct”, a explicat Drangea.