Liverpool a demolat Realul

Liverpool a demolat Realul

Nu mai puţin de 19 goluri au fost marcate aseară în primele patru partide retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Liverpool a obţinut o victorie mult mai clară decât se aştepta, în faţa celei mai titrate echipe din istoria competiţiei, Real Madrid, câştigând cu scorul de 4-0 pe Anfield Road. Cealată echipă din Anglia care a evoluat aseară, Chelsea Londra, a avut mari emoţii la Torino, reuşind cu greu un rezultat de egalitate în faţa lui Juventus, scor 2-2, care îi permite, totuşi, accesul în sferturile de finală.

Bayern şi-a depăşit recordul de cinci goluri marcate, realizat la Lisabona, şi a punctat de şapte ori în poarta lui Sporting, pe Allianz Arena. Villareal s-a calificat între cele mai bune opt echipe europene, după victoria pragmatică, scor 2-1, obţinută în faţa a peste 70.000 de susţinători ai lui Panathinaikos Atena.

Liverpool i-a trezit pe madrileni la realitate

Ne puteți urmări și pe Google News

Liverpool s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în urma victoriei categorice, cu scorul de 4-0 (în tur, 1-0), în faţa lui Real Madrid, în cadrul unei lecţii de fotbal ofensiv, predate aseară pe stadionul Anfield Road.

Aflat la meciul 100 în cupele europene, căpitanul "cormoranilor", Steven Gerrard, a sărbătorit evenimentul cu două goluri în poarta lui Iker Casillas, unul dintre ele dintr-o lovitură de pedeapsă controversată. Mai mult, şi primul gol al serii, marcat de spaniolul Fernando Torres, a fost vehement contestat de madrileni, care au reclamat fault în atac la atacantul spaniol al lui Liverpool. Înlocuitorul lui Torres în repriza secundă, italianul Andrea Dossena, a stabilit scorul final al partidei în ultimele minute de joc şi Liverpool se califică în sferturile de finală cu scorul general de 5-0.

Dacă Liverpool a demonstrat aseară de ce este pe primul loc în calsamentul coeficienţilor UEFA, Real Madrid, de nouă ori câştigătoare a prestigiosului trofeu, îşi prelungeşte seria de eşecuri consecutive înregistrate în optimile de finală ale Ligii Campionilor la cinci. Juventus, răpusă de Essien şi Drogba

Chelsea a obţinut, în urma rezultatului de egalitate, scor 2-2 (în tur, 1-0), reuşit aseară la Torino, accesul în sferturile Ligii.

Vincenzo Iaquinta a anulat repede avantajul luat de londonezi pe Stamford Bridge, însă Juventus, care l-a pierdut în primul sfert de oră pe Pavel Nedved, nu a rezistat presiunii exercitate de Chelsea. Englezii au revenit pe tabela de marcaj de pe Stadio Olimpico din Torino în ultimul minut al primei reprize, când şutul de la mare distanţă a lui Lampard l-a surprins pe Buffon, care a respins în faţă, şi Essien a înscris.

După eliminarea lui Chiellini, în minutul 70, Juventus a punctat, din lovitură de pedeapsă, prin veteranul Del Piero şi torinezii sperau din nou la calificare. Marcatorul singurului gol de la Londra, ivorianul Didier Drogba, a punctat însă şi la Torino şi Chelsea, finalistă a Ligii Campionilor sezonul trecut, merge în "sferturi".

Bavarezii au dresat din nou "leii" din Lisabona

Bayern Munchen a reuşit aseară, pe Allianz Arena, o nouă victorie la scor (7-1, în tur, 5-0) în faţa echipei lusitane Sporting Lisabona, stabilind un nou record al competiţiei - cea mai mare diferenţă de scor într-o dublă-manşă eliminatorie în Liga Campionilor.

Podolski a marcat de două ori în prima jumătate de oră a meciului, iar atmosfera s-a destins imediat la Munchen, cântecele bavareze acompaniind reuşitele gazdelor. Invidioşi, lusitanii au punctat imediat de două ori - câte un gol în fiecare poartă. Mai întâi, fundaşul Anderson Polga a înscris în propria poartă cu o execuţie fermă, iar, după doar două minute, căpitanul "leilor" din Lisabona, Joao Moutinho, a marcat singurul şi poate cel mai frumos gol al confruntării cu Bayern, învingându-l pe portarul Butt cu un şut superb de la aproape 30 de metri.

Schweinsteiger a punctat din nou pentru nemţi şi a stabilit scorul pauzei, 4-1. Bayern a redus ritmul, însă Sporting nu a profitat. Mai mult, portughezii au mai primit trei goluri, Van Bommel, Klose, din lovitură de pedeapsă, şi Muller învingându-l pe Rui Patricio. Bayern câştigă cu scorul general de 12-1, stabilind un nou record al competiţiei în această privinţă. Precedentul record îi aparţinea echipei franceze Olympique Lyon, care depăşise Werder Bremen, în urmă cu patru sezoane, cu scorul de 10-2. "Submarinul galben" a înecat speraţele grecilor Mijlocaşul argentinian al "submarinului galben", Ariel Ibagaza, a marcat primul gol al echipei sale la Atena şi a contribuit decisiv la cel de-al doilea, oferind spaniolilor de la Villareal dreptul de a juca un nou sfert de finală în urma victoriei, cu scorul de 2-1 (în tur, 1-1), reuşite aseară în faţa grecilor de la Panathinaikos.

Cei aproape 70.000 de greci prezenţi aseară în tribunele stadionului Spiros Louis din Atena au creat o atmosferă electrizantă, însă Panathinaikos nu a reuşit să îşi creeze mari şanse de gol în prima parte a meciului, care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, rezultat la care grecii erau în "sferturi". Situaţia elenilor s-a înrăutăţit imediat după pauză, când Ibagaza l-a învins pe Galinovici cu un şut perfect plasat de la marginea careului de 16 metri. Panathinaikos a răspuns imediat şi vârful Mantzios l-a învins pe Diego Lopez cu o lovitură de cap. Tot un atacant, de această dată spaniolul Joseba Llorente, a stabilit scorul final, cu 20 de minute înainte de final, şi numele formaţiei care avansează în competiţie.

Echipa antrenată de chilianul Manuel Pellerini ajunge astfel, pentru a doua oară din două încercări, în sferturile Ligii Campionilor, fază pe care a depăşit-o în sezonul 2005-06, când a fost eliminată în semifinale de Arsenal Londra.

  • Tragerea la sorţi pentru stabilirea confruntărilor din „sferturi” va avea locla 20 martie, la Nyon. Partidele tur sunt programate în 7-8 aprilie, iar meciurile retur - în 14-15 aprilie.

REZULTATE:

Liverpool FC - Real Madrid 4-0 (scor general 5-0) A marcat: Torres '16, Gerrard '27, '47, Dossena '88

Liverpool FC: Reina - Fabio Aurelio, Garragher, Skrtel, Arbeloa - Mascherano, Xabi Alonso (Lucas '60), Babbel, Kuyt, Gerrard (Spearing '73) - Torres (Dossena '84). Antrenor: Rafael Benitez.

Real Madrid: Casillas - Heinze, Pepe, Cannavaro (van der Vaart '64), Sergio Ramos - Sneijder, Gago (Guti '77), Diarra, Robben (Marcello '46) - Higuain, Raul. Antrenor: Juande Ramos.

Juventus Torino - Chelsea Londra 2-2 (scor general 2-3) A marcat: Iaquinta '19, Del Piero (pen) '74 / Essien '45, Drogba '83 Juventus Torino: Buffon - Chellini, Mellberg, Grygera, Molinaro - Marchisio, Tiago, Nedved (Salihamidžić '13) - Iaquinta (Giovinco '61), Del Piero, Trezeguet (Amauri '79). Antrenor - Claudio Ranieri.

Chelsea Londra: Cech - A. Cole, Alex (Carvalho '89), Terry, Bosingwa - Lampard, Ballack, Essien (Beletti '66), Mikel Obi - Drogba, Anelka. Antrenor - Guus Hiddink.

Bayern Munchen - Sporting Lisabona 7-1 (scor general 12-1) A marcat: Podolski '9, '34, Polga (aut) '39, Schweinsteiger '43, van Bommel '74, Klose (pen.) '82, Muller '90 / Moutinho '42

Bayern Munchen: Butt - Lell, Lucio (Breno '46), van Buyten, Lahm - Schweinsteiger (Muller '72), Van Bommel, Ze Roberto (Sosa '46), Ottl - Podolski, Klose. Antrenor: Jurgen Klinsmann. Sporting Lisabona: Rui Patricio - Veloso (Abel '46), Tonel, Polga, P. Silva - A. Silva (Caneira '74), Pereirinha (Izmailov '46), Moutinho, Vukcevici - Derlei, Djalo. Antrenor: Paulo Bento. Panathinaikos Atena - Villareal CF 1-2 (scor general 2-3) A marcat: Mantzios '55 / Ibagaza '49, Llorente '70 Panathinaikos Atena: Galinovici - Sarriegi, Nilsson, Vintra, Wawrzyniak (Rukavina '86) - Salpingidis, Gilberto, Karagounis, Simao, Gabriel (Hristodoulopoulos '74)- Mantzios. Antrenor: Henk ten Cate. Villareal CF: Diego Lopez - Diego Godin, Fuentes, Angel (Javi Venta '29), Capdevilla - Eguren, Cazorla, Ibagaza (Bruno '75), Senna - Nihat (Llorente '46), Rossi. Antrenor: Manuel Pellegrini.

CITIŢI ŞI:

Seara incertiudinilor în Liga Campionilor Gabi Mureşan: „Sper să se califice Inter!” Rezultate Liga Campionilor