Pentru actriţa din trilogia "Stăpânul Inelelor", primul pas în muzică, pe urmele tatălui său, este un cover după o piesă făcută celebră de trupa INXS, "I Need You Tonight". Acest cover va servi drept fundal sonor al unui clip publicitar al brandului Givenchy.

Actriţa de 34 de ani spune că, deşi a aşteptat atât de mult timp pentru a se lansa în muzică, ea îşi doreşte să fie cântăreaţă încă din copilărie, mai ales că a fost mereu înconjurată de muzicieni şi interpreţi cunoscuţi. Dar, din cauză că a petrecut mai mult timp în videoclipurile tatălui său (precum "Crazy"), nu prea a avut timp să ajungă în studioul de înregistrări în tinereţe.

Liv este încântată pentru că, în sfârşit, îşi poate îndeplini visul din copilărie, inspirat nu numai de tatăl ei biologic, solistul de la Aerosmith, dar şi de tatăl ei vitreg, Todd Rundgren, fondatorul legendarului grup "Utopia", care cântă la mai multe instrumente muzicale şi a înregistrat numeroase albume, dar şi de mama ei, Bebe Buell, model şi cântăreaţă.

"Am avut parte de privilegiul de a înregistra un cover după piesa «I Need You Tonight», a celor de la INXS, pentru o reclamă Givenchy. A fost distractiv şi înspăimântător şi minunat. În copilărie, eram convinsă că voi fi cântăreaţă. Mama mea făcea mereu parte din trupe muzicale. Tatăl meu, la fel. Şi tatăl meu vitreg, Todd Rundgren, e un muzician incredibil", a declarat Liv pentru People.com.

Perioada science-fiction din carieră

Hotărârea lui Liv Tyler de a se lansa în muzică vine într-o perioadă în care actriţa a stat mai retrasă de ochii publicului şi în care a apărut în lungmetraje cu buget mai mic şi de mai mică amploare. În parte, ea a vrut să se dedice fiului său, Milo, care a împlinit recent şapte ani. Săptămâna aceasta, însă, actriţa a fost prezentă la Festivalul de Film Independent Sundance, unde a vorbit despre filmul în care joacă, "Robot & Frank", a cărui acţiune se petrece într-un viitor apropiat. Pentru această peliculă, Liv a filmat doar cinci zile, însă, potrivit criticilor de film prezenţi acum la Sundance, rolul este unul foarte amuzant şi pentru că Tyler, cu o înălţime de 1,78 metri, şi Frank Langella, cel care-l joacă pe tatăl ei în film, la 1,88 metri, sunt mult mai înalţi decât toţi ceilalţi din distribuţie.

Experiment farmaceutic şi sarcină în spaţiu

Şi, dacă "Frank & Robot" e un science-fiction cu buget mic, următorul ei proiect, "The Side Effect", este o combinaţie de SF şi horror, cu un buget ceva mai generos. Liv Tyler deţine rolul principal, al unei femei, Catherine Rigby, care este trimisă în spaţiu pentru mai multe luni, ca parte a unui experiment medical organizat de o companie farmaceutică şi care descoperă că este însărcinată.

"L-am implorat (pe regizorul Ti West – n.r.) pentru rol. Sunt încântată, pentru că va fi un personaj «cărnos»", a explicat Tyler pentru "Wall Street Journal", adăugând că adoră filmele horror cu efecte speciale proaste.

Şi-a dat aprobarea pentru mama vitregă

Până la opt ani, Tyler a crezut că Todd Rundgren era tatăl ei natural şi abia ulterior a aflat că solistul Aerosmith este de fapt tatăl ei. Liv a rămas totuşi în relaţii foarte bune cu Rundgren şi, acum, se înţelege perfect şi cu viitoarea ei mamă vitregă.

Ea a declarat că o place foarte mult pe logodnica actuală a lui Steven Tyler, Erin Brady, manager la compania de entertainment Clear Channel. "Abia aştept nunta", a declarat ea, tot pentru People.com. Ea a adăugat că Steven şi Erin sunt împreună de foarte mult timp.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_Jy6n8GF85Q?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"A fost distractiv şi înspăimântător şi minunat (să înregistreze o piesă cover după INXS – n.r.). În copilărie, eram convinsă că voi fi cântăreaţă.“
LIV TYLER, actriţă

RATEU

Ziua dizgraţiei pentru Tyler

I-a criticat pe concurenţi la "American Idol". A venit timpul ca şi calităţile lui să fie puse la îndoială. Steven Tyler a cântat imnul Statelor Unite în deschiderea unui meci de fotbal american şi nu a făcut pe nimeni mândru. Nu a încurcat versurile precum Cristina Aguilera, deşi mulţi au spus că ar fi pocit unele cuvinte, dar nici nu a putut renunţa la ţipătul caracteristic muzicii Aerosmith. Nu toată lumea l-a criticat. Un cântăreţ country a scris pe Twitter: "Ştiam că urmează ţipătul. Tyler este întotdeauna fantastic!".