În total, peste 22.000 de dosare de venit minim garantat au fost propuse spre suspendare în urma campaniei de inspecţie privind legalitatea acordării ajutorului social, demarate de Ministerul Muncii.
Cele 166 de primării vizate aparţin judeţelor Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.
Vezi aici lista completă cu primăriile unde nu se mai plăteşte ajutor social pentru niciun beneficiar.
 
Ceea ce înseamnă că, pentru aceşti beneficiari, statul nu mai plăteşte ajutor social. În total, la nivel naţional, peste 62.000 de români se află în aceeaşi situaţie, din cele 232.000 de persoane verificate, arată situaţia controalelor la data de 12 noiembrie 2010.
Primăriile unde au fost găsite probleme au primit amenzi de aproape 260.000 de lei, iar sumele economisite de stat pentru că nu mai plăteşte venitul minim garantat celor cu nereguli se ridică la aproape 12 milioane de lei, potrivit Ministerului Muncii.