"Lista Cămătarilor": Ce-i aşteaptă pe denunţătorii interlopilor. Ce fete le cerea un fotbalist

"Lista Cămătarilor": Ce-i aşteaptă pe denunţătorii interlopilor. Ce fete le cerea un fotbalist

TORTURĂ. Cum l-a "amendat" Nuţu Cămătaru pe un lăutar imprudent şi ce a păţit un hoţ de laptop-uri care se plimba seara, în halat, prin propria casă.

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, eliberat înainte de termen din arest după aproape opt ani de închisoare, este un individ deosebit de periculos.

Rechizitoriul prin care cei doi fraţi au fost trimişi în judecată abundă în relatări dramatice.

"Sile Cămătaru a început să mă agreseze fizic cu pumnii şi picioarele pentru a mă determina să accept să-i plătesc taxă din sumele obţinute de la clienţi", este una dintre declaraţiile victimelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă mărturie din dosar arată că, "chiar şi după arestarea lui Sile în anul 2004, a continuat să coordoneze, prin telefon, activitatea de prostituţie, iar banii obţinuţi ajungeau în cele din urmă la familia lui Sile", completează un alt martor.

Lăutarul indiscret

"În cursul anului 2001, în timp ce se afla în Spania, Nuţu a aflat că Elena, prietena sa, se întâlnise cu un lăutar. Pentru acest lucru, Nuţu a hotărât să-l pedepsească pe lăutar, în sensul de a-l bate şi a-i lua autoturismul drept amendă. Astfel le-a dat dispoziţie lui Nazare, "Masca" şi Aliuţă să meargă la restaurantul Calipso unde cânta respectivul. Cei trei l-au dus într-o incintă a restaurantului, unde l-au bătut pe Claudiu, iar în timp ce-l loveau, Aliuţă l-a sunat pe Nuţu şi a ţinut telefonul pe speaker pentru ca acesta să audă strigătele de durere ale lăutarului. Dupa ce l-au bătut, cei trei i-au luat cu forţa maşina, care a intrat în posesia lui Nuţu. Claudiu nu a avut curaj să depună plângere la poliţie", arată un martor sub acoperire.

Ameninţarări cu dulăul

O altă metodă de intimidare a Cămătarilor era ameninţarea cu aruncarea celor "vinovaţi" drept hrană la animale. Aceasta reiese dintr-o convorbire dintre Nuţu şi "un domn". "La hotel? Hai că vin acuma acolo. Fii atent că vin cu un infractor care a spart o dubă d-asta de a luat o grămadă de laptop-uri. Ai înţeles? Şi l-am turnat. Şi vin puţin că să-l speriem un pic că are şi caşcaval.

BALINT ION: Bine. DOMN: Deci omu' e infractor. Să ţii mine ce-ţi spun. (...) Şi să-l speriem puţin. Bagă-l pe CIUN-CIAI ăla să-l mănânce puţin de picior. BALINT ION: Aha. DOMN: Că l-am luat din casă în halat.

Clienţi de vază

Într-o altă convorbire, înregistrată pe 3 iunie 2002, Nuţu Cămătaru a fost sunat de un anume "Ion", care căuta două femei pentru Marius Niculae.

"Vrea două femei, mă, Marius Niculae, fotbalistul ăla şi cu încă unu'. În seara asta. Şi am zis mai curate, mai... La cine dracu să mă duc?

BALINT ION: Păi şi dacă nu, te duci la discotecă. La Flamingo acolo".

Discoteca Flamingo era locul unde toate prostituatele plăteau o taxă interlopilor. CITIŢI ŞI:

  • Sile Cămătaru, radiografia unui şef de clan
  • O veste care a dat fiori. Sile Cămătaru a visat la întregirea clanului. Portret de interlop audiat în Parlamentul României
  • Sile Cămătaru a părăsit Penitenciarul Jilava. VIDEO cu maneaua dedicată duşmanilor
  • Din ce trăiesc Cămătarii, cei mai temuţi interlopi din Bucureşti
  • Din ce trăiesc Cămătarii. Partea a II-a. Poliţistul corupt şi respectul faţă de interlopi